Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Borstspieroefening: Dumbbell Incline Press

Een goede oefening om de borstpieren te trainen is de Dumbbell Incline Press. Hiermee train je vooral de bovenkant van de borst. Voor een mooie volle borst is het belangrijk om naast oefeningen voor het midden van je borst, regelmatig oefeningen voor de boven- en onderkant van je borst uit te voeren. Met deze oefening train je naar de bovenkant van je borst ook de triceps en de schouders.

Om te zorgen dat je de Dumbbell Incline Press oefening om de juiste manier uitvoert staan hieronder de stappen beschreven. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd met een barbell in plaats van met dumbbels.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Zet de leuning van het fitness bankje in een hoek van ongeveer 30 graden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Neem plaats op het fitness bankje met je rug recht tegen de leuning.

Stap 3.

Breng de dumbbells naar boven en zorg dat de binnenkant van de beide onderarmen naar elkaar toe staan. De dumbbells positioneer je iets hoger dan je borst en je elleboge laat je zakken tot iets onder je schouders.

Stap 4.

Duw de dumbbells naar boven en naar elkaar toe zodat je armen bijna uitgestrekt zijn. De dumbbels eindigen dan boven je borst.

Stap 5.

Laat de dumbbells hierna rustig en gecontroleerd zakken tot je weer bij de beginpositie bent.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel