Spierentraining.nl

Borstspieroefening: Dumbbell Incline Press

Een goede oefening om de borstpieren te trainen is de Dumbbell Incline Press. Hiermee train je vooral de bovenkant van de borst. Voor een mooie volle borst is het belangrijk om naast oefeningen voor het midden van je borst, regelmatig oefeningen voor de boven- en onderkant van je borst uit te voeren. Met deze oefening train je naar de bovenkant van je borst ook de triceps en de schouders.

Om te zorgen dat je de Dumbbell Incline Press oefening om de juiste manier uitvoert staan hieronder de stappen beschreven. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd met een barbell in plaats van met dumbbels.

Stap 1.

Zet de leuning van het fitness bankje in een hoek van ongeveer 30 graden.

Stap 2.

Neem plaats op het fitness bankje met je rug recht tegen de leuning.

Stap 3.

Breng de dumbbells naar boven en zorg dat de binnenkant van de beide onderarmen naar elkaar toe staan. De dumbbells positioneer je iets hoger dan je borst en je elleboge laat je zakken tot iets onder je schouders.

Stap 4.

Duw de dumbbells naar boven en naar elkaar toe zodat je armen bijna uitgestrekt zijn. De dumbbels eindigen dan boven je borst.

Stap 5.

Laat de dumbbells hierna rustig en gecontroleerd zakken tot je weer bij de beginpositie bent.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.