Web Analytics
Spierentraining.nl

Beenspieroefening: Barbell Standing Calf Raise

Het is belangrijk om oefeningen voor je kuitspieren te doen wanneer je je benen aan het trainen bent. Je kuitspieren gebruik je erg veel omdat ze je elke dag wel een aantal keer omhoog moeten heffen. Er zijn een aantal manieren op je kuitspieren goed te trainen, maar de bekendste oefening is toch de Standing Calf Raise. Deze oefening kan worden uitgevoerd op een machine maar hier hebben we het over de variant waarbij je een barbell gebruikt.

Neem deze oefening regelmatig op in je trainingsschema waardoor je sterke kuitspieren ontwikkelt. Bekijk hieronder op welke manier de oefening moet worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Plaats de barbell bovenop je schouders en plaats de bal van je voet op een Step bankje. Je voeten staan op heupwijdte uit elkaar. Je hielen hangen dus over de rand van het Step bankje.

Stap 2.

Houdt je bovenlichaam stil terwijl je jezelf omhoog duwt met de voorkant van je voeten, hierdoor strek je je kuiten uit.

Stap 3.

Laat je weer zakken tot de beginpositie. Zorg er tijdens de oefening voor dat je knieën een klein beetje gebogen zijn, zet ze niet op slot.

Reageren op dit artikel