Spierentraining.nl

Beenspieroefening: Barbell Standing Calf Raise

Het is belangrijk om oefeningen voor je kuitspieren te doen wanneer je je benen aan het trainen bent. Je kuitspieren gebruik je erg veel omdat ze je elke dag wel een aantal keer omhoog moeten heffen. Er zijn een aantal manieren op je kuitspieren goed te trainen, maar de bekendste oefening is toch de Standing Calf Raise. Deze oefening kan worden uitgevoerd op een machine maar hier hebben we het over de variant waarbij je een barbell gebruikt.

Neem deze oefening regelmatig op in je trainingsschema waardoor je sterke kuitspieren ontwikkelt. Bekijk hieronder op welke manier de oefening moet worden uitgevoerd.

Stap 1.

Plaats de barbell bovenop je schouders en plaats de bal van je voet op een Step bankje. Je voeten staan op heupwijdte uit elkaar. Je hielen hangen dus over de rand van het Step bankje.

Stap 2.

Houdt je bovenlichaam stil terwijl je jezelf omhoog duwt met de voorkant van je voeten, hierdoor strek je je kuiten uit.

Stap 3.

Laat je weer zakken tot de beginpositie. Zorg er tijdens de oefening voor dat je knieën een klein beetje gebogen zijn, zet ze niet op slot.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.