Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Beenspieroefening: Barbell Standing Calf Raise

Het is belangrijk om oefeningen voor je kuitspieren te doen wanneer je je benen aan het trainen bent. Je kuitspieren gebruik je erg veel omdat ze je elke dag wel een aantal keer omhoog moeten heffen. Er zijn een aantal manieren op je kuitspieren goed te trainen, maar de bekendste oefening is toch de Standing Calf Raise. Deze oefening kan worden uitgevoerd op een machine maar hier hebben we het over de variant waarbij je een barbell gebruikt.

Neem deze oefening regelmatig op in je trainingsschema waardoor je sterke kuitspieren ontwikkelt. Bekijk hieronder op welke manier de oefening moet worden uitgevoerd.

Stap 1.

Plaats de barbell bovenop je schouders en plaats de bal van je voet op een Step bankje. Je voeten staan op heupwijdte uit elkaar. Je hielen hangen dus over de rand van het Step bankje.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Houdt je bovenlichaam stil terwijl je jezelf omhoog duwt met de voorkant van je voeten, hierdoor strek je je kuiten uit.

Stap 3.

Laat je weer zakken tot de beginpositie. Zorg er tijdens de oefening voor dat je knieën een klein beetje gebogen zijn, zet ze niet op slot.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel