Web Analytics
Spierentraining.nl
Fitness schema rugspieren

Fitness schema rugspieren

Als jij wilt trainen voor een grote gespierde rug is het belangrijk dat je de verschillende spieren in de rug aanspreekt met de oefeningen die je doet. Een samengesteld fitness schema voor de rugspieren helpt jou hierbij. Hierdoor weet je welke oefeningen je moet doen op de dag dat jij je rugspieren traint. Het enige wat jij hoeft te doen als je de sportschool in loopt is het schema volgen.

Rugspieren trainen

Met het fitness schema voor de rugspieren ontwikkel je in korte tijd de verschillende spieren in je rug. Het belangrijkste bij het trainen van je rugspieren is dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, hard traint en je aan je rugspieren schema houdt! Het schema werkt niet als je af en toe oefeningen overslaat omdat je geen zin hebt.

Wij raden aan dat je met het fitness schema voor je rugspieren dat hieronder staat ongeveer twee maanden traint. Doe tijdens een training maximaal vijf oefeningen. Train minimaal één keer per week je rugspieren volgens het schema, doe je dit niet dan zal het langer duren voordat je resultaat boekt. Het is ook mogelijk om twee keer per week je rug te trainen volgens het schema. Dat ligt er maar net aan hoe vaak per week je naar de sportschool gaat en hoe vaak je je andere spiergroepen traint.

Fitness schema rugspieren

In het fitness schema voor de rugspieren zijn zes oefeningen opgenomen. Eerder in het artikel schreef ik dat je maximaal vijf oefeningen per training moet doen. Kies dus uit het schema vijf oefeningen om te trainen die dag. Probeer hiermee af te wisselen, laat dus niet elke keer dezelfde oefening weg uit het schema.

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Pull up48
Cable Standing Close Row410
Barbell Deadlift48-10
Dumbbell Bent Over Row412
Lateral Pulldown410
Dumbbell Shrugs412

Reageren op dit artikel