Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Beenspieroefening: Barbell Lunge

Je kunt de Barbell Lunge gebruiken om verschillende spiergroepen in je benen te trainen. De spiergroepen die je met deze oefening vooral aanspreekt zijn de hamstrings, de voorkant van je bovenbenen en je bilspieren. Daarnaast is deze oefening erg goed voor je core. Hiermee worden de rechte, schuine en diepe buikspieren, de rechte en diepe rugspieren en de grote en kleine bilspieren bedoelt. Je traint je core met deze oefening omdat je tijdens de oefening balans moet houden.

De Lunge wordt ook vaak uitgevoerd met dumbbells in plaats van een barbell. Voor sommige sporters is deze Barbell Lunge iets moeilijker door het gewicht op de schouders. Wij helpen je deze oefening onder de knie te krijgen door middel van een aantal stappen.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Laat de barbell op je schouders rusten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Houdt je bovenlichaam recht en stil, stap met één been naar voren en zak door je heupen. Beide knieën buigen 90 graden.

Stap 3.

Druk jezelf daarna weer omhoog tot de beginpositie. Wissel daarna van been en herhaal stap 2.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel