Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Beenspieroefening: Barbell Squat

De squat is een van de meest effectieve oefeningen die je kunt doen voor de spieren in je been, billen en de buikspieren. Dit is ook de reden dat veel mensen de squat zien als de beste fitness oefening die er bestaat. Met deze oefening ligt de nadruk op de quadriceps, hamstrings en de bil- en kuitspieren. Maar omdat je bij deze oefening probeert je evenwicht te houden train je ook je buikspieren. Daarnaast komt er tijdens het squatten veel testosteron en groeihormonen vrij die over het hele lichaam de spiergroei stimuleren. Hierdoor is de squat een zeer populaire oefening onder sporters.

Als je de squat regelmatig opneemt in je trainingsschema zal je snel resultaat boeken bij het trainen van je benen. Echter moet de oefening wel op de goede manier worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Plaats de barbell boven op je schouderbladen.

Stap 3.

Ga rustig door je knieën alsof je in een stoel gaat zitten. Houd je rug recht tijdens de oefening.

Stap 4.

Als je in de zittende positie bent houdt je die houding even vast. Druk je lichaam daarna weer omhoog vanuit je hakken tot de beginpositie.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel