Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Fitness oefeningen

Ooit bestonden fitness oefeningen alleen nog uit oefeningen met bankjes, opdrukken en optrekken. Tegenwoordig zijn fitness oefeningen veel meer dan dat. Er is meer kennis over hoe er getraind moet worden en er worden steeds meer fitness toestellen ontwikkeld om fitness oefeningen op te doen. Door deze fitness machines kunnen fitness oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd en kan je alle spiergroepen gericht trainen.
Daarnaast kunnen de meeste fitness oefeningen op meerdere manieren worden uitgevoerd door hulpmiddelen als dumbbells, barbells, kettlebells, fitness bankjes en je eigen lichaamsgewicht. Je kan hier fitness oefeningen vinden voor de arm-, been-, borst-, bil-, schouder- en rugspieren. De verschillende spiergroepen kunnen worden getraind met de fitness oefeningen met als doel afvallen, spiermassa opbouwen of de spieren sterker te maken. Daarnaast helpen fitness oefeningen voor een verbeterde hartfunctie, tegen stress en voor het krijgen van meer energie.