Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

kettlebell-oefeningen

Kettlebell Oefeningen: Alle populaire Oefeningen en Schema

Kettlebell oefeningen worden steeds populairder en niet voor niets: met kettlebells kun je oefeningen veel effectiever uitvoeren en zul je sneller resultaten zien. Een kettlebell is een gegoten gewicht met een handvat welke je in heel veel verschillende oefeningen kunt gebruiken. Je hebt kettlebells in veel verschillende gewichten en maten. Als je kettlebell oefeningen wilt gaan doen heb je natuurlijk wel kettlebells nodig:

Je kunt het beste beginnen met kettlebells rond de 8kg en dan langzaam opbouwen tot 12kg. Er bestaan ook pakketten met meerdere gewichten zodat je voordeliger uit bent. Het blijft altijd goedkoper dan een sportschool abonnement of dure thuis train apparatuur. Kettlebells gaan jaren mee en zijn niet kapot te krijgen, je kunt ze prima verkopen als je zelf op ten duur met zwaardere gewichten wilt gaan trainen.

Inhoud van dit artikel

Kettlebell oefeningen

Zodra je jou kettlebells binnen hebt kun je aan de slag met deze kettlebel oefeningen. Wij hebben alle kettlebell oefeningen getest en vergeleken om de ultieme lijst samen te stellen van beste kettlebell oefeningen. De volgende 10 kettlebell oefeningen zijn wat ons betreft de beste en meest effectief:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Voordelen kettlebell oefeningen

Met kettlebell oefeningen kun je het hele lichaam trainen en gemakkelijk gewicht verliezen. Dankzij het gewicht van de kettlebells worden de oefeningen nog effectiever en zul je snel merken dat je resultaat boekt. Kettlebell oefeningen zijn over het algemeen makkelijk uit te voeren en als je de oefeningen eenmaal onder de knie hebt wil je nooit meer zonder kettlebells trainen. Nog een aantal voordelen van kettlebells:

  • Kettlebells zijn massief en kunnen bijna niet kapot gaan
  • 20 minuten kettlebell training is gelijk aan één uur normale training
  • Leuke manier van afvallen
  • Goedkoop vergeleken met sportschool abbonement
  • Korte trainingen mogelijk
  • Kettlebell oefeningen zijn makkelijk thuis uit te voeren
  • Perfecte aanvulling op borstspieroefeningen, beenspieroefeningen en andere spiergroepen
Kortom, genoeg redenen om met kettlebells aan de slag te gaan. Kettlebell oefeningen zijn ook leuk om met een groep of train partner te doen. Toen ik zelf begon met kettlebell oefeningen heb ik met een vriend onze eerste set kettlebells gekocht welke we samen gebruikte. drie keer per week trainde we samen wat ons enorm beviel. Het kan enorm helpen met motivatie om samen met een vriend of vriendin te trainen.

Voor wie zijn kettlebell oefeningen geschikt?

Kettlebell oefeningen zijn geschikt voor jong en oud! Iedereen kan zo beginnen met deze oefeningen. Je hoeft geen bodybuilder te zijn om te beginnen met deze workout. Voor elke leeftijd zijn er verschillende gewichtsklassen van de kettlebells. Als jij een gewicht hebt gevonden wat bij je past kun je beginnen met de bovenstaande kettlebell oefeningen en werken aan jouw droomlichaam!

Hoe je nu controle krijgt over je gewicht, lichaam en gezondheid dankzij de kettlebell workout

Wil jij nu actie ondernemen en gegarandeerd een strakke buik binnen 1-2 maanden? Koop dan snel een kettlebell voor in huis.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel