Spierentraining.nl
kettlebell-oefeningen

Kettlebell Oefeningen: Alle populaire Oefeningen en Schema

Kettlebell oefeningen worden steeds populairder en niet voor niets: met kettlebells kun je oefeningen veel effectiever uitvoeren en zul je sneller resultaten zien. Een kettlebell is een gegoten gewicht met een handvat welke je in heel veel verschillende oefeningen kunt gebruiken. Je hebt kettlebells in veel verschillende gewichten en maten. Als je kettlebell oefeningen wilt gaan doen heb je natuurlijk wel kettlebells nodig:

Je kunt het beste beginnen met kettlebells rond de 8kg en dan langzaam opbouwen tot 12kg. Er bestaan ook pakketten met meerdere gewichten zodat je voordeliger uit bent. Het blijft altijd goedkoper dan een sportschool abonnement of dure thuis train apparatuur. Kettlebells gaan jaren mee en zijn niet kapot te krijgen, je kunt ze prima verkopen als je zelf op ten duur met zwaardere gewichten wilt gaan trainen.

Kettlebell oefeningen

Zodra je jou kettlebells binnen hebt kun je aan de slag met deze kettlebel oefeningen. Wij hebben alle kettlebell oefeningen getest en vergeleken om de ultieme lijst samen te stellen van beste kettlebell oefeningen. De volgende 10 kettlebell oefeningen zijn wat ons betreft de beste en meest effectief:

Voordelen kettlebell oefeningen

Met kettlebell oefeningen kun je het hele lichaam trainen en gemakkelijk gewicht verliezen. Dankzij het gewicht van de kettlebells worden de oefeningen nog effectiever en zul je snel merken dat je resultaat boekt. Kettlebell oefeningen zijn over het algemeen makkelijk uit te voeren en als je de oefeningen eenmaal onder de knie hebt wil je nooit meer zonder kettlebells trainen. Nog een aantal voordelen van kettlebells:

  • Kettlebells zijn massief en kunnen bijna niet kapot gaan
  • 20 minuten kettlebell training is gelijk aan één uur normale training
  • Leuke manier van afvallen
  • Goedkoop vergeleken met sportschool abbonement
  • Korte trainingen mogelijk
  • Kettlebell oefeningen zijn makkelijk thuis uit te voeren
  • Perfecte aanvulling op borstspieroefeningen, beenspieroefeningen en andere spiergroepen
Kortom, genoeg redenen om met kettlebells aan de slag te gaan. Kettlebell oefeningen zijn ook leuk om met een groep of train partner te doen. Toen ik zelf begon met kettlebell oefeningen heb ik met een vriend onze eerste set kettlebells gekocht welke we samen gebruikte. drie keer per week trainde we samen wat ons enorm beviel. Het kan enorm helpen met motivatie om samen met een vriend of vriendin te trainen.

Voor wie zijn kettlebell oefeningen geschikt?

Kettlebell oefeningen zijn geschikt voor jong en oud! Iedereen kan zo beginnen met deze oefeningen. Je hoeft geen bodybuilder te zijn om te beginnen met deze workout. Voor elke leeftijd zijn er verschillende gewichtsklassen van de kettlebells. Als jij een gewicht hebt gevonden wat bij je past kun je beginnen met de bovenstaande kettlebell oefeningen en werken aan jouw droomlichaam!

Hoe je nu controle krijgt over je gewicht, lichaam en gezondheid dankzij de kettlebell workout

Wil jij nu actie ondernemen en gegarandeerd een strakke buik binnen 1-2 maanden? Koop dan snel een kettlebell voor in huis.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.