Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Borstspieroefening: Dumbbell Chest Press

Als je traint voor grote en sterke borstspieren moet je de Dumbbell Chest Press regelmatig opnemen in je trainingsschema. Met deze oefening moeten beide kanten van je lichaam apart van elkaar kracht leveren om de dumbbells in evenwicht te houden. Hierdoor creëer je meer spieren die belangrijk zijn voor het stabiliseren van de gewichten. Ook is het bij deze oefening mogelijk om redelijk zwaar te trainen doordat je horizontaal op het fitness bankje ligt. Daarnaast is het een goed alternatief op de Barbell Chest Press, of te wel het bankdrukken.

Wanneer je deze oefening goed uitvoert zal je snel resultaat boeken. Lees hieronder welke stappen je moet volgen om de oefening op de juiste manier uit te voeren.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga liggen op een horizontale fitness bank met je rug recht en je voeten op de grond. Zorg dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Breng je ellebogen aan de zijkant van je lichaam en houdt de dumbbells wat hoger dan je borstkast.

Stap 3.

Breng de dumbbells naar boven en naar elkaar toe. Zorg dat ze recht boven je borst eindigen.

Stap 4.

Laat de dumbbells rustig en gecontroleerd zakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel