Spierentraining.nl

Borstspieroefening: Dumbbell Chest Press

Als je traint voor grote en sterke borstspieren moet je de Dumbbell Chest Press regelmatig opnemen in je trainingsschema. Met deze oefening moeten beide kanten van je lichaam apart van elkaar kracht leveren om de dumbbells in evenwicht te houden. Hierdoor creëer je meer spieren die belangrijk zijn voor het stabiliseren van de gewichten. Ook is het bij deze oefening mogelijk om redelijk zwaar te trainen doordat je horizontaal op het fitness bankje ligt. Daarnaast is het een goed alternatief op de Barbell Chest Press, of te wel het bankdrukken.

Wanneer je deze oefening goed uitvoert zal je snel resultaat boeken. Lees hieronder welke stappen je moet volgen om de oefening op de juiste manier uit te voeren.

Stap 1.

Ga liggen op een horizontale fitness bank met je rug recht en je voeten op de grond. Zorg dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan.

Stap 2.

Breng je ellebogen aan de zijkant van je lichaam en houdt de dumbells wat hoger dan je borstkast.

Stap 3.

Breng de dumbbells naar boven en naar elkaar toe. Zorg dat ze recht boven je borst eindigen.

Stap 4.

Laat de dumbbells rustig en gecontroleerd zakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.