Spierentraining.nl

Borstspieroefening: Dumbbell Chest Press

Als je traint voor grote en sterke borstspieren moet je de Dumbbell Chest Press regelmatig opnemen in je trainingsschema. Met deze oefening moeten beide kanten van je lichaam apart van elkaar kracht leveren om de dumbbells in evenwicht te houden. Hierdoor creëer je meer spieren die belangrijk zijn voor het stabiliseren van de gewichten. Ook is het bij deze oefening mogelijk om redelijk zwaar te trainen doordat je horizontaal op het fitness bankje ligt. Daarnaast is het een goed alternatief op de Barbell Chest Press, of te wel het bankdrukken.

Wanneer je deze oefening goed uitvoert zal je snel resultaat boeken. Lees hieronder welke stappen je moet volgen om de oefening op de juiste manier uit te voeren.

Stap 1.

Ga liggen op een horizontale fitness bank met je rug recht en je voeten op de grond. Zorg dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan.

Stap 2.

Breng je ellebogen aan de zijkant van je lichaam en houdt de dumbbells wat hoger dan je borstkast.

Stap 3.

Breng de dumbbells naar boven en naar elkaar toe. Zorg dat ze recht boven je borst eindigen.

Stap 4.

Laat de dumbbells rustig en gecontroleerd zakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel