Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikspieroefeningen schema

In dit artikel geven we voorbeelden van een buikspieroefeningen schema. Om voor jezelf te plannen wanneer je welke oefening doet is het handig om een schema te maken met daarin de buikspieroefeningen per dag. Dit schema is voor beginners en gevorderden.

Een buikspieroefeningen schema helpt jou om je doelen te bereiken en bij te houden welke spiergroepen je traint. Op deze manier krijg je het best resultaat (mits je je aan het schema houdt). Elk buikspieroefeningen schema kan op den duur worden veranderd naarmate je de oefeningen langer volhoudt en vaker per week gaat trainen. Vul je schema aan met eiwitshakes voor extra resultaat.

Buikspieroefeningen schema beginners

Buikspieren trainen schemaVooral in het begin is het aan te raden om je aan een strak schema te houden. Je kunt de trainingsdagen zelf over de week verdelen. Per dag train je 1 gedeelte van de buik, het is niet verstandig om 2 achtereenvolgende dagen de buikspieren te trainen i.v.m. rust van de spieren om te kunnen herstellen. 3 sets van 12 oefeningen betekent dat je 3 x 12 buikspieroefeningen doet met daar tussen 1 a 2 minuten rust.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

 Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Basis Crunch312
Sit Up312
V-up312

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Knee Raises312
Gedraaide Crunch312
V-up312

Dag 3:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Prone Cobra312
Pulse Up312
Sit Up312

Buikspieroefeningen schema gevorderden

Als je het bovenstaande buikspieroefeningen schema onder de knie hebt kun je je schema langzaam uitbouwen. Je traint nog steeds dezelfde dagen en kunt de drie trainingsdagen zelf inplannen in de week. Je traint nu met dezelfde oefeningen maar dan met 4 sets per oefening en 20 herhalingen per set. Je doet dus elke oefening 4 x 20 keer met tussen elke set een rust van 1/2 minuten.

 Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Basis Crunch420
Sit Up420
V-up420

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Knee Raises420
Gedraaide Crunch420
V-up420

Dag 3:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Prone Cobra420
Pulse Up420
Sit Up420

Nog een stapje verder?

Als het buikspieroefeningen schema voor gevorderden niet zwaar genoeg is kun je het aantal herhalingen uitbouwen van 20 naar 100. Je kunt de buikspieroefeningen ook zwaarder gaan maken met bijvoorbeeld gewichten, ab straps, of met gebruik van kettlebells. Hoe vaker je de oefeningen herhaalt, hoe sneller je sixpack zichtbaar zal zijn.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel