Web Analytics
Spierentraining.nl

Buikspieroefeningen schema

In dit artikel geven we voorbeelden van een buikspieroefeningen schema. Om voor jezelf te plannen wanneer je welke oefening doet is het handig om een schema te maken met daarin de buikspieroefeningen per dag. Dit schema is voor beginners en gevorderden.

Een buikspieroefeningen schema helpt jou om je doelen te bereiken en bij te houden welke spiergroepen je traint. Op deze manier krijg je het best resultaat (mits je je aan het schema houdt). Elk buikspieroefeningen schema kan op den duur worden veranderd naarmate je de oefeningen langer volhoudt en vaker per week gaat trainen. Vul je schema aan met eiwitshakes voor extra resultaat.

Buikspieroefeningen schema beginners

Buikspieren trainen schemaVooral in het begin is het aan te raden om je aan een strak schema te houden. Je kunt de trainingsdagen zelf over de week verdelen. Per dag train je 1 gedeelte van de buik, het is niet verstandig om 2 achtereenvolgende dagen de buikspieren te trainen i.v.m. rust van de spieren om te kunnen herstellen. 3 sets van 12 oefeningen betekent dat je 3 x 12 buikspieroefeningen doet met daar tussen 1 a 2 minuten rust.

 Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Basis Crunch312
Sit Up312
V-up312

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Knee Raises312
Gedraaide Crunch312
V-up312

Dag 3:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Prone Cobra312
Pulse Up312
Sit Up312

Buikspieroefeningen schema gevorderden

Als je het bovenstaande buikspieroefeningen schema onder de knie hebt kun je je schema langzaam uitbouwen. Je traint nog steeds dezelfde dagen en kunt de drie trainingsdagen zelf inplannen in de week. Je traint nu met dezelfde oefeningen maar dan met 4 sets per oefening en 20 herhalingen per set. Je doet dus elke oefening 4 x 20 keer met tussen elke set een rust van 1/2 minuten.

 Dag 1:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Basis Crunch420
Sit Up420
V-up420

Dag 2:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Knee Raises420
Gedraaide Crunch420
V-up420

Dag 3:

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Prone Cobra420
Pulse Up420
Sit Up420

Nog een stapje verder?

Als het buikspieroefeningen schema voor gevorderden niet zwaar genoeg is kun je het aantal herhalingen uitbouwen van 20 naar 100. Je kunt de buikspieroefeningen ook zwaarder gaan maken met bijvoorbeeld gewichten, ab straps, of met gebruik van kettlebells. Hoe vaker je de oefeningen herhaalt, hoe sneller je sixpack zichtbaar zal zijn.

Reageren op dit artikel