Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Beenspieroefening: Dumbbell Stiff-Legged Deadlift

De Stiff-Legged Deadlift is een variatie op de ‘normale’ deadlift, die vooral gericht is op de rugspieren. Bij deze oefening spreek je ook de rugspieren aan maar vooral de hamstrings. Dit komt omdat je je benen, zoals de naam van de oefening al zegt, stijf en gestrekt houdt. Deze oefening wordt uitgevoerd met dumbbells, maar je kan deze oefening ook uitvoeren met een barbell of een kettlebell.

Het is belangrijk dat je deze oefening goed uitvoert als je optimaal resultaat wilt halen. Om je te helpen hebben wij voor de uitvoering een aantal stappen beschreven.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Pak een dumbbell in elke hand met een overhandse greep en houdt ze voor je benen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Breng de dumbbells omlaag terwijl je je rug en benen recht houdt. Duw je schouders een beetje naar achter terwijl je de oefening uitvoert.

Stap 3.

Kom daarna weer omhoog tot de startpositie. Houdt je hoofd tijdens de oefening omhoog en kijk voor je uit, daardoor ben je minder geneigd je rug bol te trekken.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel