Spierentraining.nl

Beenspieroefening: Dumbbell Stiff-Legged Deadlift

De Stiff-Legged Deadlift is een variatie op de ‘normale’ deadlift, die vooral gericht is op de rugspieren. Bij deze oefening spreek je ook de rugspieren aan maar vooral de hamstrings. Dit komt omdat je je benen, zoals de naam van de oefening al zegt, stijf en gestrekt houdt. Deze oefening wordt uitgevoerd met dumbbells, maar je kan deze oefening ook uitvoeren met een barbell of een kettlebell.

Het is belangrijk dat je deze oefening goed uitvoert als je optimaal resultaat wilt halen. Om je te helpen hebben wij voor de uitvoering een aantal stappen beschreven.

Stap 1.

Pak een dumbbell in elke hand met een overhandse greep en houdt ze voor je benen.

Stap 2.

Breng de dumbbells omlaag terwijl je je rug en benen recht houdt. Duw je schouders een beetje naar achter terwijl je de oefening uitvoert.

Stap 3.

Kom daarna weer omhoog tot de startpositie. Houdt je hoofd tijdens de oefening omhoog en kijk voor je uit, daardoor ben je minder geneigd je rug bol te trekken.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.