Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Afvallen

De reden dat veel mensen sporten of fitnessen is omdat ze willen afvallen. Afvallen is het kwijtraken van lichaamsgewicht. Er zijn verschillende manieren waarop je kan afvallen. Het belangrijkste om te weten is hoe je lichaam werkt met betrekking tot het binnenkrijgen van energie en het verbruiken hiervan.

Snel afvallen

Je wilt snel afvallen! En snel resultaat. Vergeet snel alle hippe ‘fad’ diëten die je veel resultaat in weinig tijd beloven. Deze diëten zorgen er niet voor dat je dit op lange termijn kunt vol houden. Dus je wilt snel afvallen en toch je nieuwe gewicht behouden. Hoe pak je dit aan? Je kunt bijvoorbeeld snel afvallen door mee te doen aan onze 30 dagen challenge. Wil je snel afvallen, kijk dan vooral naar een dieet met minimale hoeveelheden zetmeel, toegevoegde suikers, en dierlijk vet van vlees en zuivel. Een dieet met nadruk op fruit, groenten, eiwit, soja producten, gevogelte zonder vel borsten, vis, schaaldieren, magere zuivelproducten, en 95% mager vlees zal je helpen om snel af te vallen.

Gezond afvallen

Diëtisten geven aan dat je maximaal 1,5 kilo per week af kunt vallen met een gezond dieet en veel sporten. Uiteindelijk komt het neer op je uithoudingsvermogen en discipline om een bepaald dieet en schema vol te houden. Gezond afvallen is dus lastig en vraagt om een goede voorbereiding. Ga dus alleen afvallen als je er echt klaar voor bent en zorg er voor dat je vorderingen kunt meten. Start met een meting van je gewicht, BMI en middelomtrek en maak een duidelijk plan.

Afvallen buik

Afvallen bij je buik is één van de meest uitdagende doelstelling die je aan jezelf kan stellen wanneer je op dieet gaat. Al lukt het je wel om af te vallen, lijkt het alsof de extra kilo’s op de verkeerde plaats verdwijnen. Het liefst van alles zou je van dat buikje afkomen. De missie is dus duidelijk: je moet buikvet verbranden.