Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikspieren trainen

Buikspieren trainen? Je bent hier aan het juiste adres! Geweldig dat je van plan bent om aan je lichaam te gaan werken. Wij helpen je graag op weg. Als je net begint met buikspieren trainen vind je hier allerlei interessante artikelen die jou kunnen helpen om van dat ‘buikje’ af te komen en een sixpack te kweken.

Buikspieren trainen met buikspieroefeningen voor thuis

Als je gelijk wilt beginnen met je buikspieren trainen dan kun je ook op de pagina buikspieroefeningen voor thuis of kettlebell oefeningen kijken. Op deze pagina’s vind je een collectie van verschillende oefeningen en duidelijke instructies om deze goed uit te voeren. De buikspieroefeningen en kettlebell oefeningen worden continue aangevuld met nieuwe oefeningen zodat je niet iedere keer hetzelfde hoeft te doen. Buikspieren trainen is namelijk niet zo eenvoudig en vraagt discipline en herhaling. Door nieuwe buikspieroefeningen te blijven proberen train je de buikspieren steeds op een net wat andere manier en zal het minder snel gaan vervelen.  

Buikspieren trainen met een buikspieroefeningen schema

Om echt een platte buik te krijgen is doorzettingsvermogen erg belangrijk. Als je na een paar weken trainen al opgeeft zal die sixpack er nooit komen. Om deze reden hebben we een buikspieren schema voor je opgesteld. Dit maakt het makkelijker om je buikspieren te blijven trainen en ontwikkelen.  Er is een schema voor beginners en gevorderden. Ook hebben we een buikspieren circuit, waarin je explosieve oefeningen uitvoert met beperkte rust. Het voordeel hiervan is dat je binnen 6 of 7 minuten al een hele workout achter de rug hebt.