Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Borstspieroefening: Push up

De Push-up is een populaire en bekende manier om je borstpieren te trainen. Je gebruikt hierbij je eigen lichaamsgewicht om krachtige borstpieren te ontwikkelen. De Push-up is een zeer effectieve oefening en je kunt de oefening vrijwel overal uitvoeren. Naast je borstspieren train je hiermee ook je buikspieren en de spieren in je triceps en schouders.

In veel trainingsschema’s wordt deze oefening opgenomen, en dat is met een reden. Door regelmatig Push-ups te doen krijg je snel sterke borstspieren. De stappen voor een goede Push-up oefening staan hieronder beschreven.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga op de grond liggen en leg je handen op schouderbreedte van elkaar op de grond.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Strek je knieën zodat je tenen op de grond komen. Zorg ervoor dat je lichaam constant recht blijft.

Stap 3.

Laat je lichaam zakken tot net boven de vloer door je armen te buigen.

Stap 4.

Druk je lichaam omhoog totdat je armen weer zijn uitgestrekt.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel