Spierentraining.nl

Beenspieroefening: Bench Step-up

Met de Bench Step-up train je vooral de voorkant van je bovenbeen. Daarnaast train je ook je hamstrings en je kuiten met deze oefening. De benodigdheden voor deze oefening zijn dumbbells en een verhoging, hierbij kan je denken aan een fitness bankje of een Step bankje. In plaats van dumbbells kun je ook een barbell gebruiken. Je kunt zelf bepalen hoe zwaar je de oefening uitvoert door het gewicht van de dumbbells te veranderen. Als beginner of als je moeite hebt met je balans kan je starten met alleen je lichaamsgewicht.

De volgende stappen zullen je helpen bij de uitvoering van deze oefening. Een goede uitvoering zorgt ervoor dat je snel resultaat zult boeken.

Stap 1.

Ga tegenover een fitness of Step bankje staan met je voeten naast elkaar en een dumbbell in allebei je handen.

Stap 2.

Houdt je rug recht terwijl je met één been op het bankje stapt. Plaats je gehele voet op het bankje.

Stap 3.

Stap daarna met je andere voet op het bankje zodat je met twee voeten op het bankje staat. Houdt je handen met daarin de dumbbells langs je lichaam.

Stap 4.

Stap daarna weer van het bankje af. Eerst met het been waarmee je begon en daarna met het andere been. Je bent nu weer in de startpositie.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.