Spierentraining.nl

Borstspieroefening: Decline Dumbbell Bench Press

Om de onderkant van de borst te trainen wordt vaak gebruik gemaakt van de Decline Dumbbell Bench Press. Voor een mooie volle borst is het belangrijk om regelmatig naast oefeningen voor het midden van je borst, oefeningen voor de boven- en onderkant van je borst uit te voeren. Doordat je met de Decline Dumbbell Bench Press een groter gedeelte van de borstspier traint kun je bij deze oefening meestal meer gewicht aan.

Hieronder staan de stappen beschreven om deze oefening correct uit te voeren zodat je maximaal resultaat boekt. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd met een barbell in plaats van met dumbbels.

Stap 1.

Ga liggen op een declined fitness bankje met je voeten onder de enkel steun om jezelf stabiel in positie te zetten.

Stap 2.

Strek je armen met daarin de dumbbells uit zodat je armen boven je schouders zijn gepositioneerd.

Stap 3.

Laat je ellebogen zakken zodat ze aan beiden zijden naast je lichaam zijn gepositioneerd. De dumbbells laat je zakken ter hoogte van je borst. Houd je ellebogen steeds licht gebogen.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.