Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Borstspieroefening: Decline Dumbbell Bench Press

Om de onderkant van de borst te trainen wordt vaak gebruik gemaakt van de Decline Dumbbell Bench Press. Voor een mooie volle borst is het belangrijk om regelmatig naast oefeningen voor het midden van je borst, oefeningen voor de boven- en onderkant van je borst uit te voeren. Doordat je met de Decline Dumbbell Bench Press een groter gedeelte van de borstspier traint kun je bij deze oefening meestal meer gewicht aan.

Hieronder staan de stappen beschreven om deze oefening correct uit te voeren zodat je maximaal resultaat boekt. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd met een barbell in plaats van met dumbbels.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga liggen op een declined fitness bankje met je voeten onder de enkel steun om jezelf stabiel in positie te zetten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Strek je armen met daarin de dumbbells uit zodat je armen boven je schouders zijn gepositioneerd.

Stap 3.

Laat je ellebogen zakken zodat ze aan beiden zijden naast je lichaam zijn gepositioneerd. De dumbbells laat je zakken ter hoogte van je borst. Houd je ellebogen steeds licht gebogen.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel