Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Beenspieroefening: Wall-Sit

Een goede oefening voor je quadriceps, de voorkant van je bovenbenen, is de Wall-Sit. Dit is misschien niet de eerste oefening die in je opkomt als je je benen gaat trainen, toch is hij erg effectief. Een voordeel van de Wall-Sit is dat de oefening vrij laagdrempelig is, het enige dat je nodig hebt is iets om tegen aan te leunen. Je kunt de oefening dus ook thuis doen. Naast de spieren in de voorkant van je bovenbenen train je met deze oefening ook je kuiten en je buikspieren.

De oefening lijkt gemakkelijk maar kan heel zwaar zijn. Als je deze oefening regelmatig doet is het voordeel dat je snel resultaat merkt en de oefening qua duur kan uitbouwen. In een paar eenvoudige stappen leggen wij je uit hoe de Wall-Sit uitgevoerd moet worden.

Stap 1.

Ga met je rug tegenover een muur aan staan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Leun achterover zodat je schouders en billen de muur raken.

Stap 3.

Ga door je heupen en buig door je knieën. Je glijdt met je rug naar beneden totdat je in een zittende positie bent. Je knieën staan in een hoek van 90 graden.

Stap 4.

Bepaal wat je doel is en hoe lang je wilt blijven staan. Houdt tijdens de uitvoering van de oefening met je hoofd, schouders en billen contact met de muur.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel