Spierentraining.nl

Beenspieroefening: Wall-Sit

Een goede oefening voor je quadriceps, de voorkant van je bovenbenen, is de Wall-Sit. Dit is misschien niet de eerste oefening die in je opkomt als je je benen gaat trainen, toch is hij erg effectief. Een voordeel van de Wall-Sit is dat de oefening vrij laagdrempelig is, het enige dat je nodig hebt is iets om tegen aan te leunen. Je kunt de oefening dus ook thuis doen. Naast de spieren in de voorkant van je bovenbenen train je met deze oefening ook je kuiten en je buikspieren.

De oefening lijkt gemakkelijk maar kan heel zwaar zijn. Als je deze oefening regelmatig doet is het voordeel dat je snel resultaat merkt en de oefening qua duur kan uitbouwen. In een paar eenvoudige stappen leggen wij je uit hoe de Wall-Sit uitgevoerd moet worden.

Stap 1.

Ga met je rug tegenover een muur aan staan.

Stap 2.

Leun achterover zodat je schouders en billen de muur raken.

Stap 3.

Ga door je heupen en buig door je knieën. Je glijdt met je rug naar beneden totdat je in een zittende positie bent. Je knieën staan in een hoek van 90 graden.

Stap 4.

Bepaal wat je doel is en hoe lang je wilt blijven staan. Houdt tijdens de uitvoering van de oefening met je hoofd, schouders en billen contact met de muur.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.