Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

beenspieroefeningen

Beenspieroefeningen: 8 beste oefeningen

Wil jij je benen trainen? Wij hebben de beste beenspieroefeningen voor je op een rijtje gezet. Veel sporters slaan het trainen van de beenspieren regelmatig over. Wij raden je aan dit niet te doen. Het trainen van de beenspieren met beenspieroefeningen heeft namelijk veel voordelen. Je maakt bij het trainen van je beenspieren namelijk groeihormonen en testosteron aan die ervoor zorgen dat je andere spiergroepen ook sneller gaan groeien.

Bij het trainen van de beenspieren is het belangrijk dat je de verschillende spieren in de benen traint. De beenspieren bestaan uit de quadriceps (voorkant bovenbeen), de hamstring (achterkant bovenbeen) en de kuiten (achterkant onderbeen). De beenspieroefeningen worden per beenspier ingedeeld waar in die oefening de meeste focus op ligt. Door de verschillende oefeningen regelmatig af te wisselen worden je beenspieren steeds op een andere manier getraind. Dit zorgt ervoor dat al je beenspieren worden ontwikkeld en dat je snel resultaat ziet.

De beenspieroefeningen staan hieronder ingedeeld per beenspier waar de meeste nadruk op ligt tijdens de oefening.

Inhoud van dit artikel

Beenspieroefeningen voor de quadriceps

De quadriceps, de spieren in de voorkant van de bovenbenen, zijn grote spieren en mogen dus best zwaar getraind worden. Er zit veel variatie in de beenspieroefeningen. Bij de ene oefening gebruik je je lichaamsgewicht, bij de andere oefening gebruik je machines, of je gebruikt dumbbells of een barbell. Je traint deze spieren met de volgende oefeningen optimaal:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Beenspieroefeningen voor de hamstrings

De achterkant van de bovenbenen, de hamstrings, zijn goed te trainen door regelmatig beenspieroefeningen te doen. Het trainen van de hamstrings moet niet worden onderschat. Dit is ook een van de grootste spiergroep in het lichaam. De hamstrings worden tijdens veel beenspieroefeningen aangesproken maar het is ook belangrijk om ze gericht te trainen.

Beenspieroefeningen voor de kuiten

De kuiten zijn een spiergroep in de benen die zeker niet mogen worden vergeten. Een breed bovenlichaam met bovenbenen en kuiten is geen gezicht. De kuiten worden in veel beenspieroefeningen al aangesproken. De volgende oefening richt zich echter alleen op de kuiten:

Beenspieroefeningen schema

Het is belangrijk dat je de beenspieroefeningen op de juiste manier uitvoert als je snel resultaat wilt zien. Om je progressie bij te houden en om de beenspieroefeningen in te delen is het handig om te trainen volgens een schema. Hierdoor weet je zeker dat je alle delen van de beenspieren traint. Ook weet je precies welke oefeningen je moet doen als je de sportschool in stapt.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel