Spierentraining.nl

Beenspieroefening: Leg Extension

De spieren aan de voorkant van de bovenbenen worden de quadriceps genoemd. Deze spieren zijn op verschillende manieren te trainen. Een erg goede oefening hiervoor is de Leg Extension. Deze oefening richt zich volledig op de quadriceps en wordt uitgevoerd met een Leg Extension machine. Een oefening waarbij je één spiergroep traint worden isolatie oefeningen genoemd. In dit geval worden de spieren aan de voorkant van de bovenbenen geïsoleerd.

De uitvoering van deze oefening is niet zo lastig omdat de oefening wordt uitgevoerd op een machine. Toch hebben we hieronder de uitvoering in een aantal stappen voor je beschreven om ervoor te zorgen dat je optimaal resultaat behaalt.

Stap 1.

Ga op de machine zitten en stel de rugleuning in zodat je genoeg steun hebt. Plaats je voeten onder de enkelsteun.

Stap 2.

Houdt je vast aan de handsteunen naast je zitvlak voor meer ondersteuning.

Stap 3.

Duw het gewicht gecontroleerd omhoog door je benen naar voren uit te strekken totdat je schenen parallel zijn aan de vloer.

Stap 4.

Laat je voeten weer zakken tot de beginpositie. Voer de oefening langzamer uit voor meer intensiteit.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.