Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Beenspieroefening: Leg Extension

De spieren aan de voorkant van de bovenbenen worden de quadriceps genoemd. Deze spieren zijn op verschillende manieren te trainen. Een erg goede oefening hiervoor is de Leg Extension. Deze oefening richt zich volledig op de quadriceps en wordt uitgevoerd met een Leg Extension machine. Een oefening waarbij je één spiergroep traint worden isolatie oefeningen genoemd. In dit geval worden de spieren aan de voorkant van de bovenbenen geïsoleerd.

De uitvoering van deze oefening is niet zo lastig omdat de oefening wordt uitgevoerd op een machine. Toch hebben we hieronder de uitvoering in een aantal stappen voor je beschreven om ervoor te zorgen dat je optimaal resultaat behaalt.

Stap 1.

Ga op de machine zitten en stel de rugleuning in zodat je genoeg steun hebt. Plaats je voeten onder de enkelsteun.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Houdt je vast aan de handsteunen naast je zitvlak voor meer ondersteuning.

Stap 3.

Duw het gewicht gecontroleerd omhoog door je benen naar voren uit te strekken totdat je schenen parallel zijn aan de vloer.

Stap 4.

Laat je voeten weer zakken tot de beginpositie. Voer de oefening langzamer uit voor meer intensiteit.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel