Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Buikspieroefeningen voor thuis

Buikspieroefeningen voor thuis: 10 beste oefeningen & schema

In deze video leer je de 6 beste buikspieroefeningen voor thuis:

Hieronder nog 4 andere goede oefeningen voor thuis die niet in de video te zien zijn:

Buikspieroefeningen voor thuis zijn de perfecte oplossing voor mensen die thuis aan hun strakke buik willen werken. Als je de juiste buikspieroefeningen combineert met gezonde voeding en het juiste doorzettingsvermogen is het goed mogelijk om thuis alle delen van de buik te trainen. Er is ook een bepaald vetpercentage nodig voor een sixpack; met de juiste buikspieroefeningen kun je het vetpercentage verlagen zodat je sixpack zichtbaar wordt.

Bespaar geld en tijd in de sportschool en richt je op wat je echt wilt: snel en blijvend strakke buikspieren. Om thuis je buikspieroefeningen te kunnen doen heb je niet meer nodig dan een fitness mat en een schema met de juiste oefeningen. Je kunt natuurlijk altijd middelen gebruiken om het jezelf makkelijker te maken zoals een deurtrainer of ab straps.

Een andere methode om snel resultaat te behalen met buikspieroefeningen is door je goed in te lezen, bijvoorbeeld een e-book van een personal trainer of fitness instructeur. Met behulp van deze boeken heb je meestal binnen een bepaalde tijd al het beloofde resultaat met slaag garantie. Dit is een goed alternatief voor mensen die gegarandeerd resultaat willen zien met hun buikspieroefeningen. Combineer je training dus met een afslankmethode. Een goed voorbeeld is de Strakke Buik Bijbel. Veel van onze lezers (en wij zelf ook) hebben hier goede ervaringen mee.

Buikspieroefeningen voor thuis beginnen met het opdelen van de verschillende oefeningen. De buikspieren zijn verdeeld in meer dan acht verschillende spiergroepen. Simpelweg kun je ze opdelen in de volgende groepen:

  • Onderste buikspieren
  • Core buikspieren
  • Bovenste buikspieren

Inhoud van dit artikel

Buikspieroefeningen voor de onderste buikspieren

Onderschat de onderste buikspieren niet! Door deze spiergroep goed te trainen zal de vorm van de sixpack ook beneden goed zichtbaar worden. Onderste buikspieren trainen begint met een aantal buikspieroefeningen regelmatig te herhalen. De volgende buikspieroefeningen zullen je helpen om de onderste buikspieren optimaal te trainen:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Buikspieroefeningen voor de core-stability buikspieren

Het lijkt logisch dat de core-stability buikspieren net zo veel aandacht verdienen als de andere buikspieren, helaas wordt deze spiergroep vaak toch overgeslagen. In het onderstaande lijstje staan nieuwe buikspieroefeningen om de core-stability te trainen.

Buikspieroefeningen voor de bovenste buikspieren

De bovenste buikspieren maken jou sixpack of platte buik compleet. Tijdens veel buikspieroefeningen voor thuis worden de bovenste buikspieren al meegetraind. Toch zijn er twee specifieke buikspieroefeningen die vooral gericht zijn op de bovenste buikspieren. Deze oefeningen ken je wellicht al, zo niet dan zijn de zeker de moeite waard om mee aan de slag te gaan:

Deze buikspieroefeningen zullen je helpen om snel het gewenste resultaat te behalen. Wij plaatsen dagelijks nieuwe buikspieroefeningen op dit blog. Alle oefeningen kun je gemakkelijk thuis uitvoeren.

Buikspieroefeningen schema

De juiste uitvoer van de buikspieroefeningen is heel belangrijk als je snel resultaat wilt zien. Om je progressie bij te houden en de verschillende oefeningen in te delen is het handig om een schema te gebruiken. Hierdoor weet je precies wanneer je welke spiergroep traint en kun je bijhouden wanneer je rustdagen hebt. Bekijk het volledige schema voor beginners en gevorderden op de pagina  buikspieroefeningen schema. Hier vind je de basis om jouw buikspieroefeningen goed in te delen en uit te voeren.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

1 reactie

  • Natuurlijk is het heel goed om deze buikspieroefeningen te doen maar meestal loop ik hierop vast. Waarom? Ik heb heel snel last van spit in de onderrug. Op het moment dat ik buikspieroefeningen doe, span ik (onbewust, van hee ik let er wel goed op maar helaas toch niet voldoende) mijn rugspieren aan. Waardoor het weer in mijn rug schiet met alle gevolgen van dien. En een gevolg daarvan is, dat ik een tijdlang geen buikspieroefeningen meer doe. Ik zou zelf niet weten hoe ik, op een andere manier, mijn buikspieren zou kunnen trainen. Ook op de sportschool loop ik vast, omdat de apparaten voor buikspiertraining ook mijn rug weer belasten.