Spierentraining.nl
Buikspieroefeningen voor thuis

Buikspieroefeningen voor thuis: 10 beste oefeningen & schema

Buikspieroefeningen voor thuis zijn de perfecte oplossing voor mensen die thuis aan hun
strakke buik willen werken. Als je de juiste buikspieroefeningen combineert met gezonde voeding en het juiste doorzettingsvermogen is het goed mogelijk om thuis alle delen van de buik te trainen. Er is ook een bepaald vetpercentage nodig voor een sixpack; met de juiste buikspieroefeningen kun je het vetpercentage verlagen zodat je sixpack zichtbaar wordt.

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding.

 

Bespaar geld en tijd in de sportschool en richt je op wat je echt wilt: snel en blijvend strakke buikspieren. Om thuis je buikspieroefeningen te kunnen doen heb je niet meer nodig dan een fitness mat en een schema met de juiste oefeningen. Je kunt natuurlijk altijd middelen gebruiken om het jezelf makkelijker te maken zoals een deurtrainer of ab straps.

Een andere methode om snel resultaat te behalen met buikspieroefeningen is door je goed in te lezen, bijvoorbeeld een e-book van een personal trainer of fitness instructeur. Met behulp van deze boeken heb je meestal binnen een bepaalde tijd al het beloofde resultaat met slaag garantie. Dit is een goed alternatief voor mensen die gegarandeerd resultaat willen zien met hun buikspieroefeningen. Combineer je training dus met een afslankmethode. Een goed voorbeeld is de Strakke Buik Bijbel. Veel van onze lezers (en wij zelf ook) hebben hier goede ervaringen mee. Bekijk onderstaande link:

Buikspieroefeningen voor thuis beginnen met het opdelen van de verschillende oefeningen. De buikspieren zijn verdeeld in meer dan acht verschillende spiergroepen. Simpelweg kun je ze opdelen in de volgende groepen:

  • Onderste buikspieren
  • Core buikspieren
  • Bovenste buikspieren

Buikspieroefeningen voor de onderste buikspieren

 

Onderschat de onderste buikspieren niet! Door deze spiergroep goed te trainen zal de vorm van de sixpack ook beneden goed zichtbaar worden. Onderste buikspieren trainen begint met een aantal buikspieroefeningen regelmatig te herhalen. De volgende buikspieroefeningen zullen je helpen om de onderste buikspieren optimaal te trainen:

Buikspieroefeningen voor de core-stability buikspieren

Het lijkt logisch dat de core-stability buikspieren net zo veel aandacht verdienen als de andere buikspieren, helaas wordt deze spiergroep vaak toch overgeslagen. In het onderstaande lijstje staan nieuwe buikspieroefeningen om de core-stability te trainen.

Buikspieroefeningen voor de bovenste buikspieren

De bovenste buikspieren maken jou sixpack of platte buik compleet. Tijdens veel buikspieroefeningen voor thuis worden de bovenste buikspieren al meegetraind. Toch zijn er twee specifieke buikspieroefeningen die vooral gericht zijn op de bovenste buikspieren. Deze oefeningen ken je wellicht al, zo niet dan zijn de zeker de moeite waard om mee aan de slag te gaan:

Deze buikspieroefeningen zullen je helpen om snel het gewenste resultaat te behalen. Wij plaatsen dagelijks nieuwe buikspieroefeningen op dit blog. Alle oefeningen kun je gemakkelijk thuis uitvoeren.

Buikspieroefeningen schema

De juiste uitvoer van de buikspieroefeningen is heel belangrijk als je snel resultaat wilt zien. Om je progressie bij te houden en de verschillende oefeningen in te delen is het handig om een schema te gebruiken. Hierdoor weet je precies wanneer je welke spiergroep traint en kun je bijhouden wanneer je rustdagen hebt. Bekijk het volledige schema voor beginners en gevorderden op de pagina  buikspieroefeningen schema. Hier vind je de basis om jouw buikspieroefeningen goed in te delen en uit te voeren.

Simpele tips om af te vallen bij je buik en de sixpack te krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan zal de Spierentraining Formule je helpen.

We hebben al duizenden vrouwen én mannen geholpen een strakke buik te krijgen én te behouden!

Bekijk de eenvoudige methode om snel buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen en voeding:

De Spierentraining Formule: De beste methode om thuis buikspieren te ontwikkelen en vet te verliezen met buikspieroefeningen. Het boek bevat workouts, voedingsschema’s en alle oefeningen die je nodig hebt.

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.