Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bilspieroefeningen

Bilspieroefeningen: 8 beste oefeningen

De manier om gespierde en mooi gevormde billen te krijgen is door het uitvoeren van bilspieroefeningen. Bilspieren zijn een van de grootste spieren in ons lichaam en zijn voor zowel vrouwen als mannen belangrijk om te trainen. Voor vrouwen zijn mooie ronde billen een schoonheidsideaal en veel vrouwen streven hiernaar. Echter zien ook veel mannen het nut in van bilspieroefeningen om hun billen te versterken.

De bilspieren zijn samengesteld uit drie verschillende spieren: de Gluteus Maximus, de Gluteus Medius en de Gluteus Minimus. De Gluteus Maximus is de grootste en opvallendste spier van de drie. Het is lastig om deze verschillende spieren te isoleren met een bilspieroefening. Je spreekt namelijk bij de bilspieroefeningen alle drie de spieren in de billen aan. Varieer de beste bilspieroefeningen regelmatig, ook met verschillende gewichten, om te trainen voor mooie gespierde billen.

Om onderscheid te maken tussen de verschillende bilspieroefeningen gaan we uit van eenvoudige bilspieroefeningen en complexe bilspieroefeningen.

Inhoud van dit artikel

Eenvoudige bilspieroefeningen

Met eenvoudige bilspieroefeningen wordt bedoeld dat de oefeningen niet erg moeilijk uit te voeren zijn. Dit wil niet zeggen dat deze bilspieroefeningen niet zwaar zijn. Met deze oefeningen kan je erg goed de bilspieren prikkelen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Complexe bilspieroefeningen

Het is belangrijk om tijdens een bilspieroefening je goed te concentreren op de spieren en je bilspieren als het ware te knijpen. Wissel regelmatig eenvoudige bilspieroefeningen af met complexe bilspieroefeningen. Hierdoor zullen je bilspieren snel groeien. De complexe bilspieroefeningen stimuleren je bilspieren namelijk op een hele andere manier. Deze oefeningen worden ook wel als de beste bilspieroefeningen gezien.

Bilspieroefeningen schema

De manier om mooie gespierde billen te krijgen is door de eenvoudige en complexe bilspieroefeningen te combineren. In het bilspieroefeningen schema wordt dit voor je gedaan. Hierin kan je zien hoe vaak en welke bilspieroefeningen je moet uitvoeren op de dag dat je gaat trainen. Het enige wat je zelf moet doen is doorzetten en gezond blijven eten. Als je wilt dat je billen mooi rond en strak worden zal je de juiste voeding moeten binnenkrijgen. Wil je een volledig bilspierenschema? Kijk dan op de pagina bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel