Web Analytics
Spierentraining.nl
Bilspieroefeningen

Bilspieroefeningen: 8 beste oefeningen

De manier om gespierde en mooi gevormde billen te krijgen is door het uitvoeren van bilspieroefeningen. Bilspieren zijn een van de grootste spieren in ons lichaam en zijn voor zowel vrouwen als mannen belangrijk om te trainen. Voor vrouwen zijn mooie ronde billen een schoonheidsideaal en veel vrouwen streven hiernaar. Echter zien ook veel mannen het nut in van bilspieroefeningen om hun billen te versterken.

De bilspieren zijn samengesteld uit drie verschillende spieren: de Gluteus Maximus, de Gluteus Medius en de Gluteus Minimus. De Gluteus Maximus is de grootste en opvallendste spier van de drie. Het is lastig om deze verschillende spieren te isoleren met een bilspieroefening. Je spreekt namelijk bij de bilspieroefeningen alle drie de spieren in de billen aan. Varieer de beste bilspieroefeningen regelmatig, ook met verschillende gewichten, om te trainen voor mooie gespierde billen.

Om onderscheid te maken tussen de verschillende bilspieroefeningen gaan we uit van eenvoudige bilspieroefeningen en complexe bilspieroefeningen.

Eenvoudige bilspieroefeningen

Met eenvoudige bilspieroefeningen wordt bedoeld dat de oefeningen niet erg moeilijk uit te voeren zijn. Dit wil niet zeggen dat deze bilspieroefeningen niet zwaar zijn. Met deze oefeningen kan je erg goed de bilspieren prikkelen.

Complexe bilspieroefeningen

Het is belangrijk om tijdens een bilspieroefening je goed te concentreren op de spieren en je bilspieren als het ware te knijpen. Wissel regelmatig eenvoudige bilspieroefeningen af met complexe bilspieroefeningen. Hierdoor zullen je bilspieren snel groeien. De complexe bilspieroefeningen stimuleren je bilspieren namelijk op een hele andere manier. Deze oefeningen worden ook wel als de beste bilspieroefeningen gezien.

Bilspieroefeningen schema

De manier om mooie gespierde billen te krijgen is door de eenvoudige en complexe bilspieroefeningen te combineren. In het bilspieroefeningen schema wordt dit voor je gedaan. Hierin kan je zien hoe vaak en welke bilspieroefeningen je moet uitvoeren op de dag dat je gaat trainen. Het enige wat je zelf moet doen is doorzetten en gezond blijven eten. Als je wilt dat je billen mooi rond en strak worden zal je de juiste voeding moeten binnenkrijgen. Wil je een volledig bilspierenschema? Kijk dan op de pagina bilspieroefeningen schema.

Reageren op dit artikel