Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Borstspieroefening: Decline Close Grip Bench Press

Bench Press, of te wel bankdrukken, is een erg populaire oefening om je borstspieren te trainen. Het normale bankdrukken gebeurt meestal op een horizontaal fitness bankje waarbij je de stang van de barbell breed vasthoudt. De Decline Close Grip Bench Press is een variant op het normale bankdrukken. Bij deze oefening gebruik je een declined fitness bankje en pak je de stang van de barbell met een smalle greep vast. Hierdoor wordt naast de borstspier ook een groot deel van de tricep getraind.

Wanneer je deze oefening regelmatig in je trainingsschema opneemt worden je middelste en binnenste borstspieren groter en sterker. De uitvoering van deze oefening wordt hieronder toegelicht.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga liggen op een declined fitness bankje met je voeten onder de enkel steun om jezelf stabiel in positie te zetten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Pak de stang van de barbell vast met een bovenhandse greep. Je handen staan ongeveer 15 centimeter uit elkaar op de stang.

Stap 3.

Laat de stang rustig en gecontroleerd zakken naar je borst. Zorg dat je ellebogen vlak langs je lichaam blijven.

Stap 4.

Duw de barbell omhoog tot dat je armen bijna volledig gestrekt zijn.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel