Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Tricepsoefening: Standing Triceps Extension

De Standing Triceps Extension is een prima oefening om je triceps te prikkelen. De oefening richt zicht puur op de triceps en je traint hiermee geen andere spiergroepen. Deze oefening kan op een aantal manier worden uitgevoerd. Je kan de oefening doen terwijl je steeds van arm wisselt of zoals in de video met twee armen tegelijk. Ook kan je de oefening staand uitvoeren of zittend op een fitness bankje. De zittende variant geeft meer steun en hierdoor kan je gemakkelijk je rug recht houden. Als je de oefening staand uitvoert moet je ervoor zorgen dat je je buikspieren goed aanspant zodat je rug niet hol komt te staan.

Om maximaal resultaat te halen is het belangrijk dat je de oefening op de juiste manier uitvoert. Lees hieronder de stappen.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Pak in allebei je handen een dumbbell en ga rechtop staan. Span je buikspieren aan en plaats je voeten naast elkaar.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Houdt beiden armen gestrekt omhoog met de ellebogen licht gebogen en je handpalmen aan de binnenkant.

Stap 3.

Laat de dumbbells gecontroleerd achter je hoofd zakken door je ellebogen te buigen.

Stap 4.

Breng daarna de dumbbells weer naar boven door je armen uit te strekken tot de beginpositie.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel