Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

borstspieroefeningen

Borstspieroefeningen: 8 beste oefeningen

Borstspieroefeningen zijn de perfecte manier om te trainen voor een sterkere en/of grotere borstkast. De borstspieren bestaan uit drie delen die door middel van deze borstspieroefeningen allemaal worden getraind. Om sterke borstpieren te krijgen is het belangrijk om regelmatig borstspieroefeningen te doen. Zorg ervoor dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt zodat de borstspieren genoeg brandstof hebben om te groeien en sterker te worden.

Bij het trainen van de borstspieren is het belangrijk dat je de borstspieroefeningen genoeg afwisselt. Hierdoor krijgen je borstspieren elke training weer andere prikkels. Dit zorgt ervoor dat je een mooi gevormde borstkast krijgt. De borstspieroefeningen die worden besproken, behalve de Push-up, zijn het meest geschikt om in de sportschool uit te voeren. Tenzij je al veel hulpmiddelen zoals een fitness bankje, dumbbells en barbells in huis hebt.

We gaven al eerder aan dat de borstspieren bestaan uit drie delen: het onderste, het middelste en het bovenste deel. De borstspieroefeningen richten zich meestal op één van de drie delen. Hieronder leggen we uit welke borstspieroefeningen zich op welk deel van de borstpieren richt.

Inhoud van dit artikel

Borstspieroefeningen voor de onderste borstspieren

Deze borstspieroefeningen leggen meer de nadruk op het onderste gedeelte van de borstspieren. De oefeningen worden vaak uitgevoerd op een ‘decline’ fitness bankje. Het bovenste gedeelte van het fitness bankje wijst dan naar de grond, waardoor je achterover ligt. De volgende borstspieroefeningen zullen je helpen om het onderste gedeelte van de borstspieren optimaal te trainen:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Borstspieroefeningen voor de middelste borstspieren

Er zijn een aantal borstspieroefeningen die zich op het grootste deel van de borstspieren richten. Dit zijn de meest bekende borstspieroefeningen. Door hard te trainen ontwikkel je hiermee grote sterke borstspieren. Neem de volgende borstspieroefeningen regelmatig op in je borstspierschema:

Borstspieroefeningen voor de bovenste borstspieren

Door borstspieroefeningen te doen voor de bovenste borstspieren maak je je training compleet. De volgende borstspieroefeningen richten zich vooral op de bovenste borstspieren:

Al deze borstspieroefeningen zullen je helpen om je borstspieren sterker en groter te maken. Als je deze oefeningen regelmatig uitvoert, in combinatie met de juiste voeding, zal je snel resultaat zien.

Borstspieroefeningen schema

Om ervoor te zorgen dat je alle drie de delen van je borstspieren traint is het handig om een schema te gebruiken. Hierdoor weet je wanneer en welke borstspieroefeningen je die training moet doen. Ook kun je aan de hand hiervan bepalen wanneer je andere spiergroepen traint en wanneer je rustdagen hebt. Het volledige schema vind je op de pagina borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel