Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Kun je afvallen en detoxen met een detox sapkuur?

Heb jij al eens over het volgen van een detox kuur nagedacht? Het is een bijzondere manier om je lichaam een boost in gezondheid te geven. Bovendien zijn er aanwijzingen dat het helpt om af te vallen. In dit artikel halen we de waarheid boven water. We bespreken waarom een detox kuur op basis van sappen werkt en waarom je lichaam toe is aan een ontgifting. Daarnaast besteden we aandacht aan de belofte van een detox kuur om te helpen bij het afvallen.

Kijk op deze website wanneer je alvast meer wenst te weten over de specifieke samenstelling en smaken van de verschillende sapjes.

Inhoud van dit artikel

Een detox kuur vraagt om speciale sappen met de ideale samenstelling

Lang niet alle sappen zijn geschikt voor een detox kuur. Sterker nog, de sappen die je doorgaans drinkt hebben allemaal niet de juiste samenstelling. Daarnaast worden er persmethoden gebruikt die ertoe leiden dat een groot deel van de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen verloren gaan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Sappen om te ontgiften bestaan voornamelijk uit groente

Tijdens een detox kuur drink je sappen op basis van hoofdzakelijk groente. Dat is dus anders dan sap dat je normaal gesproken in de supermarkt koopt. Aangezien vrijwel altijd vruchtensap is. Het nadeel daarvan is dat in fruit behoorlijk veel suiker zit. In grote hoeveelheden is het daarom juist helemaal niet zo gezond. Groente heeft dat nadeel niet. Daarom bestaat een sapje om te detoxen voor maximaal 30% uit fruit. Bovendien zitten er vaak superfoods in om een sap nóg gezonder te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak echte smaakmakers zijn die helpen om de variatie erin te houden. Denk aan superfoods zoals gember, goji bessen, spirulina en kurkuma.

Slow juicing: een speciale manier om sappen te persen

Wist jij dat bij standaard persmethoden talloze gezonde nutriënten verloren gaan? Bij een detox kuur is dat het laatste dat je wilt. Daarom wordt een speciale perstechniek gebruikt. Die heet slow juicing. Hierdoor blijven alle vitamines en mineralen aanwezig en profiteer je optimaal van de detox kuur.

Hoelang duurt een detox kuur?

De duur van een periode van ontgifting is niet precies vastgesteld. Je merkt zelfs al voordelen wanneer je slechts één dag niets anders dan sappen drinkt. Er zit wel een maximum aan de duur van een detox kuur. Dat is op zich logisch, want je eet nou eenmaal uitsluitend groente en fruit en bovendien weinig calorieën. Voor een korte periode is dat gezond. Maar op de lange termijn heeft je  lichaam ook andere voedingsstoffen nodig. Over het algemeen duurt een detox kuur tussen de drie en zeven dagen. De meeste mensen kiezen voor vijf. Dan zijn de positieve effecten duidelijk merkbaar en wordt je lichaam niet lange tijd ontzien van nutriënten.

Waarom er zoveel gifstoffen in het menselijk lichaam zitten

Je lichaam is de hele dag druk met het scheiden van nuttige en giftige stoffen. Er zijn in principe twee toegangswegen om aan energie te komen. Dat zijn je luchtwegen en je spijsverteringskanaal. Er is de laatste tijd veel aandacht voor de slechte kwaliteit van de lucht om ons heen. Die zit vol met giftige stoffen door de industrie, het verkeer en de landbouw. Via je longen komen die je lichaam binnen. Hetzelfde geldt voor etenswaren. Supermarktproducten zijn overspoten met pesticiden en conserveringsmiddelen. Die zijn niet goed voor micro-organismen en insecten, maar ook zeker niet voor de mens. Daarnaast zijn van veel smaakversterkers, kleurstoffen en andere kunstmatige toevoegingen de effecten op het menselijk lichaam niet bekend.

Gifstoffen afbreken dankzij een detox kuur

Normaal gesproken is je lichaam prima in staat om alle gifstoffen af te breken en uit je lichaam te verwijderen. Maar door de enorme inname in de hedendaagse maatschappij zijn de daarvoor verantwoordelijke organen overbelast. Het resultaat is een opstapeling van gifstoffen in je lichaam waardoor verschillende lichamelijke processen belemmerd zijn. Tijdens een detox kuur beperk je de inname van toxische deeltjes tot het absolute minimum. Hierdoor is je lichaam in de gelegenheid om het overschot weg te werken.

Afvallen dankzij een detox kuur: hoe zit het precies?

Tijdens een detox kuur neem je per dag weinig calorieën tot je. Iedere dag drink je 6 verschillende sappen die gemiddeld 70 kilocalorieën bevatten. In totaal is dat dus 420 kilocalorieën. Zoals je waarschijnlijk weet is dat een stuk lager dan de aanbevolen hoeveelheid. Daarom is het niet onlogisch dat je gewicht kwijtraakt tijdens een periode van detoxen. Maar bedenk wel dat je detoxen slechts een aantal dagen achter elkaar volhoudt. Het is dus niet een manier om op de lange termijn gewicht kwijt te raken. Het heeft overigens wel een positief effect op hoe jij je voelt. Over het algemeen zit je mentaal en fysiek beter in je vel. Dat heeft indirect een positief effect om je doelstelling om gewicht te verliezen te bereiken.

Beter en langer trainen na een periode van detoxing

Het opruimen van de vele gifstoffen in je lichaam heeft uiteraard voordelen. Dat merk je onder andere aan de hoeveelheid energie die je hebt. Zowel mentaal als fysiek ben je energieker. Je hebt daarom minder kans dat je een training overslaat omdat je geen zin hebt of je niet zo lekker voelt. Bovendien is het niet onwaarschijnlijk dat je fysiek verder kunt gaan wanneer de gifstoffen uit je lichaam verwijderd zijn. Je trainingssessies worden hierdoor intensiever en dat merk je aan de resultaten. Hierdoor is het aannemelijk dat je in de periode na het volgen van een detox kuur vet verbrandt.

Antwoord: kun je afvallen en detoxen met een detox sapkuur?

We komen terug bij de oorspronkelijke vraag van dit artikel: kun je afvallen en detoxen met een detox sapkuur? Een detox sapkuur heeft als doel om je lichaam te detoxen. Dus dat is absoluut mogelijk. En aangezien je een paar dagen weinig calorieën tot je neemt is het zeer waarschijnlijk dat je afvalt. Bedenk wel dat gewicht verliezen meer een bijkomstigheid is dan het uiteindelijke doel. Want op lange termijn slank blijven vraagt om meer dan een paar dagen zeer weinig eten. Veel mensen kiezen wel voor een sapkuur om meteen een kickstart te maken wanneer ze wensen af te vallen. Daarnaast zijn er indirecte gevolgen van een detox kuur die ervoor zorgen dat je uiteindelijk in staat bent om meer gewicht te raken. Je voelt je namelijk beter en energieker zodat je meer zin hebt om lekker lang te sporten en je helemaal uit te sloven.

Zelf ervaren wat het effect is van een detox kuur? Bestel dan een sapkuur op basis van slowjuice.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.