Spierentraining.nl

Rugoefening: Pull-up

Een bekende en populaire oefening om je rugspieren te trainen is de Pull-up, hiervoor wordt ook vaak de term optrekken gebruikt. Bij deze oefening gebruik je je eigen lichaamsgewicht om je rugspieren sterker te maken. Je kunt op verschillende manieren optrekken, dit ligt vooral aan de stand waarin je je armen plaatst. Een brede greep wordt meestal als zwaarder ervaren dan een smalle greep. Als beginner kan je de Pull-up vaak nog niet volledig uitvoeren. Maak dan gebruik van een apparaat waardoor je de Pull-up met minder weerstand kan uitvoeren.

Het is belangrijk dat je deze oefening goed uitvoert zodat je sterke en grote rugspieren krijgt, ook voorkom je hierdoor blessures.

Stap 1.

Pak de hoge stang beet met een brede overhandse greep, iets breder dan je schouders, en buig je benen zodat deze achter je lichaam zijn gepositioneerd.

Stap 2.

Trek je lichaam op tot je kin net boven de stang uitkomt.

Stap 3.

Laat je lichaam gecontroleerd zakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel