Spierentraining.nl

Rugoefening: Barbell Deadlift

De Deadlift is een oefening waarbij je een groot aantal spiergroepen tegelijk traint. De belangrijkste spiergroep die je hiermee traint is echter de onderrug. Andere spiergroepen die je tijdens deze oefening gebruikt stellen je onderrug in staat om de oefening uit te voeren. Ook span je verschillende spieren aan bij het stabiliseren van de oefening. De Deadlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd waardoor je ook focus kunt leggen op andere spiergroepen.

Om blessures te voorkomen en om maximaal resultaat te behalen is het belangrijk om de Deadlift goed uit te voeren. De volgende stappen zullen je hierbij helpen.

Stap 1.

Ga achter de barbell staan met je benen op schouderbreedte.

Stap 2.

Pak de barbell vast met een overhandse greep, houd je rug recht en buig vanuit je heupen omlaag.

Stap 3.

Kom weer omhoog en til de barbell tot aan je heup.

Stap 4.

Breng de barbell weer langzaam omlaag terwijl je je rug recht houdt.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.