Spierentraining.nl
fitness schema biceps

Fitness schema voor de biceps

Een van de belangrijkste redenen dat mensen naar de sportschool gaan is om grote spierballen te kweken. Grote biceps worden gezien als teken van kracht. Om gespierde en grote biceps te kweken moet je ze trainen met verschillende oefeningen. Door een fitness schema voor de biceps te volgen train je je biceps optimaal en zullen ze snel groter worden.

Biceps trainen

Door regelmatig biceps oefeningen te doen ontwikkel je je biceps, hierdoor gaan ze groeien en worden ze sterker. De biceps zijn ongeveer 40% van de spiermassa in je bovenarm. Ze bestaan uit een lange en een korte kop. Met vrijwel alle biceps oefeningen spreek je beiden koppen aan. In het fitness schema zijn oefeningen opgenomen die ervoor zorgen dat je afwisseling krijgt in je bicepstraining. Op deze manier worden de spieren in je biceps telkens op een andere manier geprikkeld, dit stimuleert de ontwikkeling.

Vooral de uitvoering van de oefening is belangrijk bij biceps oefeningen. Te zwaar trainen en daardoor de oefening niet goed uitvoeren is iets wat we je niet aanraden. Als wilt dat je biceps binnen een korte tijd gaan groeien train ze dan twee keer per week met het fitness schema. In het schema zijn vijf oefeningen opgenomen, echter hoef je tijdens een training ze niet alle vijf te doen. Doe er telkens drie of vier en wissel de oefeningen per training af. Doe dus niet elke training precies dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde. Wij raden je aan om ongeveer twee tot drie maanden met dit schema te trainen. Tegen die tijd zal je zien dat je biceps zich al hebben ontwikkeld. Met onderstaand schema train jij voor grote en sterke spierballen.

Fitness schema biceps

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Angled Prone Curl38-10
Incline Dumbbell Curl310
Preacher Curl38-10
Cable Biceps Curl310
Dumbbell Concentration Curl38-10

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

In 3 stappen van vet naar fit

238 bladzijden met oefeningen, schema’s, en practische informatie om af te vallen.


Bekijken

Volg ons op Facebook

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.