Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

fitness schema biceps

Fitness schema voor de biceps

Een van de belangrijkste redenen dat mensen naar de sportschool gaan is om grote spierballen te kweken. Grote biceps worden gezien als teken van kracht. Om gespierde en grote biceps te kweken moet je ze trainen met verschillende oefeningen. Door een fitness schema voor de biceps te volgen train je je biceps optimaal en zullen ze snel groter worden.

Inhoud van dit artikel

Biceps trainen

Door regelmatig biceps oefeningen te doen ontwikkel je je biceps, hierdoor gaan ze groeien en worden ze sterker. De biceps zijn ongeveer 40% van de spiermassa in je bovenarm. Ze bestaan uit een lange en een korte kop. Met vrijwel alle biceps oefeningen spreek je beiden koppen aan. In het fitness schema zijn oefeningen opgenomen die ervoor zorgen dat je afwisseling krijgt in je bicepstraining. Op deze manier worden de spieren in je biceps telkens op een andere manier geprikkeld, dit stimuleert de ontwikkeling.

Vooral de uitvoering van de oefening is belangrijk bij biceps oefeningen. Te zwaar trainen en daardoor de oefening niet goed uitvoeren is iets wat we je niet aanraden. Als wilt dat je biceps binnen een korte tijd gaan groeien train ze dan twee keer per week met het fitness schema. In het schema zijn vijf oefeningen opgenomen, echter hoef je tijdens een training ze niet alle vijf te doen. Doe er telkens drie of vier en wissel de oefeningen per training af. Doe dus niet elke training precies dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde. Wij raden je aan om ongeveer twee tot drie maanden met dit schema te trainen. Tegen die tijd zal je zien dat je biceps zich al hebben ontwikkeld. Met onderstaand schema train jij voor grote en sterke spierballen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Fitness schema biceps

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Angled Prone Curl38-10
Incline Dumbbell Curl310
Preacher Curl38-10
Cable Biceps Curl310
Dumbbell Concentration Curl38-10

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel