Spierentraining.nl

Rugoefening: Cable Standing Close Row

Met deze oefening train je een aantal hele belangrijke rugspieren namelijk de latissimus dorsi en de rhomboideus. Dit zijn de brede rugspieren en de spieren aan de binnenkant van je bovenrug. Deze oefening is zeer effectief om je rugspieren te laten groeien. De oefening is vrij eenvoudig uit te voeren en de kans op een blessure is dan ook kleiner dan bij andere oefeningen. Naast de rugspieren worden in deze oefening ook de biceps belast. Deze oefening is zowel bij beginnende sporters als bij gevorderden erg populair.

De Cable Standing Close Row wordt ook vaak op een andere manier uitgevoerd. Namelijk niet staand maar zittend op een fitness bankje. Deze oefening wordt vaak de Seated Row genoemd.

Stap 1.

Ga tegenover de machine staan. Pak een dubbel handvat beet met beide handen.

Stap 2.

Buig licht door je knieen, houdt je rug recht en je schouders iets naar achteren.

Stap 3.

Trek de kabel richting je buik naar je toe. Buig je ellebogen en zorg dat ze achter je zij eindigen.

Stap 4.

Strek je armen uit tot de startpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel