Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Rugoefening: Cable Standing Close Row

Met deze oefening train je een aantal hele belangrijke rugspieren namelijk de latissimus dorsi en de rhomboideus. Dit zijn de brede rugspieren en de spieren aan de binnenkant van je bovenrug. Deze oefening is zeer effectief om je rugspieren te laten groeien. De oefening is vrij eenvoudig uit te voeren en de kans op een blessure is dan ook kleiner dan bij andere oefeningen. Naast de rugspieren worden in deze oefening ook de biceps belast. Deze oefening is zowel bij beginnende sporters als bij gevorderden erg populair.

De Cable Standing Close Row wordt ook vaak op een andere manier uitgevoerd. Namelijk niet staand maar zittend op een fitness bankje. Deze oefening wordt vaak de Seated Row genoemd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga tegenover de machine staan. Pak een dubbel handvat beet met beide handen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Buig licht door je knieen, houdt je rug recht en je schouders iets naar achteren.

Stap 3.

Trek de kabel richting je buik naar je toe. Buig je ellebogen en zorg dat ze achter je zij eindigen.

Stap 4.

Strek je armen uit tot de startpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel