Spierentraining.nl

Rugoefening: Cable Standing Close Row

Met deze oefening train je een aantal hele belangrijke rugspieren namelijk de latissimus dorsi en de rhomboideus. Dit zijn de brede rugspieren en de spieren aan de binnenkant van je bovenrug. Deze oefening is zeer effectief om je rugspieren te laten groeien. De oefening is vrij eenvoudig uit te voeren en de kans op een blessure is dan ook kleiner dan bij andere oefeningen. Naast de rugspieren worden in deze oefening ook de biceps belast. Deze oefening is zowel bij beginnende sporters als bij gevorderden erg populair.

De Cable Standing Close Row wordt ook vaak op een andere manier uitgevoerd. Namelijk niet staand maar zittend op een fitness bankje. Deze oefening wordt vaak de Seated Row genoemd.

Stap 1.

Ga tegenover de machine staan. Pak een dubbel handvat beet met beide handen.

Stap 2.

Buig licht door je knieen, houdt je rug recht en je schouders iets naar achteren.

Stap 3.

Trek de kabel richting je buik naar je toe. Buig je ellebogen en zorg dat ze achter je zij eindigen.

Stap 4.

Strek je armen uit tot de startpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.