Spierentraining.nl
fitness schema schouders

Fitness schema schouders

De schouderspieren zijn een van de meest gebruikte spieren in het bovenlichaam. Om de schouderspieren goed te trainen is het belangrijk om de oefeningen hiervoor regelmatig af te wisselen. Dit werkt vaak het best aan de hand van een fitness schema. Als je dit fitness schema voor de schouders volgt weet je precies wat je moet doen op de dag dat je schouders gaat trainen.

Schouders trainen

De schouders bestaan in totaal uit 7 verschillende spiergroepen. De meest bekende en tevens de grootste schouderspier is de Musculus Deltoidues of te wel de deltaspieren. De deltaspieren bestaan weer uit drie verschillende koppen die allemaal getraind kunnen worden: de voorste, middelste en de achterste kop van de schouder. Door het fitness schema aan te houden zorg je ervoor dat je alle drie de koppen optimaal traint. Hierdoor ontwikkel je in korte tijden gespierde schouders.

Wij raden aan om met dit schema één of twee keer per week je schouders te trainen. Als je een beginnende sporter bent is het beter om de oefeningen met wat minder gewicht doen. De uitvoering bij de oefeningen is het belangrijkst en dit gaat meestal minder goed als je te zware gewichten pakt.

Wissel tijdens de trainingen de oefeningen steeds af. Als je constant dezelfde volgorde aanhoudt ontwikkel je je schouderspieren niet optimaal. Om progressie te maken moet je ongeveer acht weken met dit schema trainen. Je merkt dan vanzelf dat je schouders sterker en groter worden.

Fitness schema schouders

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Military Press38
Barbell Upright Row310
Dumbbell Overhead Press38
Cable Front Raise310
Seated Dumbbell Lateral Raise38

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

In 3 stappen van vet naar fit

238 bladzijden met oefeningen, schema’s, en practische informatie om af te vallen.


Bekijken

Volg ons op Facebook

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.