Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

fitness schema schouders

Fitness schema schouders

De schouderspieren zijn een van de meest gebruikte spieren in het bovenlichaam. Om de schouderspieren goed te trainen is het belangrijk om de oefeningen hiervoor regelmatig af te wisselen. Dit werkt vaak het best aan de hand van een fitness schema. Als je dit fitness schema voor de schouders volgt weet je precies wat je moet doen op de dag dat je schouders gaat trainen.

Schouders trainen

De schouders bestaan in totaal uit 7 verschillende spiergroepen. De meest bekende en tevens de grootste schouderspier is de Musculus Deltoidues of te wel de deltaspieren. De deltaspieren bestaan weer uit drie verschillende koppen die allemaal getraind kunnen worden: de voorste, middelste en de achterste kop van de schouder. Door het fitness schema aan te houden zorg je ervoor dat je alle drie de koppen optimaal traint. Hierdoor ontwikkel je in korte tijden gespierde schouders.

Wij raden aan om met dit schema één of twee keer per week je schouders te trainen. Als je een beginnende sporter bent is het beter om de oefeningen met wat minder gewicht doen. De uitvoering bij de oefeningen is het belangrijkst en dit gaat meestal minder goed als je te zware gewichten pakt.

Wissel tijdens de trainingen de oefeningen steeds af. Als je constant dezelfde volgorde aanhoudt ontwikkel je je schouderspieren niet optimaal. Om progressie te maken moet je ongeveer acht weken met dit schema trainen. Je merkt dan vanzelf dat je schouders sterker en groter worden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Fitness schema schouders

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Military Press38
Barbell Upright Row310
Dumbbell Overhead Press38
Cable Front Raise310
Seated Dumbbell Lateral Raise38

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel