Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Rugoefening: Lateral Pulldown

Sterke spieren aan de binnenkant van je rug krijg je door de Lateral Pulldown. Dit is een belangrijke oefening in het trainingsschema van veel mensen die krachttrainen. Met deze oefening prikkel je de lange rugspieren die aan beiden kanten van je wervelkolom. Je traint hiermee dus een groot gedeelte van je rug. De oefening moet worden uitgevoerd op een Lateral Pulldown machine. De machine bestaat uit een lange stang die aan een kabel vastzit. Aan de kabel zitten weer gewichten vast die je naar voorkeur kunt instellen.

Naast de rugspieren train je met deze oefening ook de spieren in je bovenrug en in je armen. Zorg dat je deze oefening op de juiste manier uitvoert voor optimaal resultaat.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga op het bankje van de machine zitten met je gezicht naar de machine. Je knieën vergrendel je onder de kniesteun.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Pak de stang vast met een brede overhandse greep.

Stap 3.

Leun een beetje achterover en trek de stang naar de bovenkant van je borst.

Stap 4.

Druk je schouderbladen naar elkaar toe. Strek daarna je armen zodat je weer in beginpositie bent.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel