Spierentraining.nl

Rugoefening: Cable Close Grip Pulldown

Deze oefening, de Cable Close Grip Pulldown, is een variatie op de Lateral Pulldown. Vooral de brede rugspieren worden met deze oefening aangesproken. Deze spier zorgt ervoor dat je je armen naar voren, opzij en naar achter kunt bewegen. Naast de brede rugspieren worden de biceps, de schouders en de middelste spieren van je rug getraind. Een kabelmachine is nodig om deze oefening uit te kunnen voeren.

Door deze oefening regelmatig in je trainingsschema op te nemen kan je in een korte periode al resultaat behalen. Het is dan wel belangrijk dat je de oefening op de juiste manier uitvoert.

Stap 1.

Ga op het bankje van de kabel machine zitten met je rug recht, je borst naar voren en je voeten plat op de grond.

Stap 2.

Houd het handvat vast met een lichte greep en trek het handvat naar de bovenkant van je borst.

Stap 3.

Breng je armen langzaam omhoog naar de startpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.