Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Rugoefening: Bent Over Row

De Bent Over Row is een erg effectieve oefening om je binnenste en brede rugspieren te trainen. Met deze oefening train je een aantal grote spiergroepen in je rug. Daarnaast prikkel je meerdere spiergroepen in het bovenlichaam als je de oefening gecontroleerd uitvoert. Ook train je met deze oefening de schouders, biceps, buikspieren en de spieren in je benen mee. De Bent Over Row kan ook met een barbell worden uitgevoerd in plaats van dumbbells.

Zorg dat je deze oefening op de juiste manier uitvoert voor optimale spierontwikkeling in je rug. Hieronder staat beschreven hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Pak een dumbbell in elke hand, duw je heupen naar achter en ga licht door je knieën.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Buig voorover zodat je bovenlichaam bijna parallel is aan de vloer.

Stap 3.

Trek je armen omhoog tot het punt dat de dumbbells aan de zijkant van je borst zijn gepositioneerd. Houd je rug recht tijdens de oefening.

Stap 4.

Laat je armen weer zakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel