Spierentraining.nl

Rugoefening: Bent Over Row

De Bent Over Row is een erg effectieve oefening om je binnenste en brede rugspieren te trainen. Met deze oefening train je een aantal grote spiergroepen in je rug. Daarnaast prikkel je meerdere spiergroepen in het bovenlichaam als je de oefening gecontroleerd uitvoert. Ook train je met deze oefening de schouders, biceps, buikspieren en de spieren in je benen mee. De Bent Over Row kan ook met een barbell worden uitgevoerd in plaats van dumbbells.

Zorg dat je deze oefening op de juiste manier uitvoert voor optimale spierontwikkeling in je rug. Hieronder staat beschreven hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Stap 1.

Pak een dumbbell in elke hand, duw je heupen naar achter en ga licht door je knieën.

Stap 2.

Buig voorover zodat je bovenlichaam bijna parallel is aan de vloer.

Stap 3.

Trek je armen omhoog tot het punt dat de dumbbells aan de zijkant van je borst zijn gepositioneerd. Houd je rug recht tijdens de oefening.

Stap 4.

Laat je armen weer zakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.