Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

rugspieroefeningen

Rugspieroefeningen: 10 beste oefeningen

Rugspieroefeningen zijn de beste manier om een sterke en brede rug te krijgen. De vier belangrijkste spieren in de rug zijn de Latissimus Dorsi (de brede rugspier), de Rhomboideus Major (de middelste rugspier), Erector Spinae (de onderrugspier) en de Trapezius (de bovenste rugspier). Veel rugspieroefeningen spreken alle drie de rugspieren aan. Toch maken we onderscheid door de rugspieroefeningen in te delen per rugspier die tijdens de oefening het meest wordt aangesproken. Hierdoor weet je zeker dat je alle belangrijke rugspieren traint.

De rugspieren zijn een van de grootste spieren in het menselijk lichaam. Door regelmatig de rugspieren te trainen en goed te eten krijg je een mooie V-vormige rug. Daarnaast is het trainen van je rug erg goed om rugklachten tegen te gaan of te voorkomen. Je rug draagt namelijk een groot deel van je lichaam. Door rugspieroefeningen te doen houdt je je rug sterk en gezond.

Hieronder staan de beste rugspieroefeningen ingedeeld per rugspier waar de meeste nadruk op ligt.

Rugspieroefeningen voor de brede rugspieren

De brede rugspieren zijn de grootste rugspieren. Om een mooie V-vormige rug te krijgen is het belangrijk om deze spieren goed te trainen. Er zijn veel rugspieroefeningen die de brede rugspieren aanspreken. Onderstaande rugspieroefeningen helpen je om te trainen voor een brede rug:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Rugspieroefeningen voor de middelste rugspieren

De middelste rugspieren worden ook met rugspieroefeningen voor de brede rugspieren aangesproken. Echter richt de volgende rugspieroefening zich vooral op de middelste rugspieren:

Rugspieroefeningen voor de onderrug spieren

Sterke onderrug spieren zijn de basis voor een goede houding en een sterke rug. Hierdoor is het belangrijk om regelmatig rugspieroefeningen te doen die de onderrug versterken. De volgende rugspieroefening helpt je daarbij:

Rugspieroefeningen voor de bovenste rugspieren

Voor de Trapezius, de bovenste rugspieren, geldt ook dat ze worden geprikkeld bij oefeningen voor de brede en middelste rugspieren. Onderstaande oefening richt zich echter vooral op de bovenste rugspieren:

Rugspieroefeningen schema

Het is belangrijk dat je alle spieren in je rug traint door middel van de rugspieroefeningen. Hierdoor ontwikkel je alle spieren in je rug en zal je snel resultaat boeken. Zorg er wel voor dat je hard trainen combineert met goede voeding. Je spieren hebben brandstof nodig om te groeien. Als je je rugspieren traint is het handig om dit te doen aan de hand van een schema. Hierdoor weet je wanneer en welke rugspieroefeningen je die training moet doen. Een volledig schema vind je op de pagina rugspierenoefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel