Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Rugoefening: Balance Ball Back Extension

Een oefening waar je gericht je onderrug mee traint is de Balance Ball Back Extension. Samen met de Deadlift is dit een goede manier om te trainen voor een sterke onderrug. Het is ook mogelijk om deze oefening uit te voeren op een Back Extension machine die in veel sportscholen aanwezig is. In deze oefening behandelen we echter de Back Extension die wordt uitgevoerd met een Balance Ball. Het is belangrijk om een sterke onderrug te hebben, je onderrug tilt namelijk het grootste gedeelte van je bovenlichaam. Ook verhelp of voorkom je hierdoor rugklachten. Dit is een probleem waar veel mensen last van hebben.

Om maximaal resultaat te behalen met deze rugspieroefening is het belangrijk om de oefening goed uit te voeren, ook voorkom je hiermee blessures. Hieronder leggen we uit hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga met je buik op de Balance Ball liggen. Strek je benen en zorg ervoor dat je je voeten ergens tegen aan kan zetten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Kom naar boven door je rug te rechten. Je buik komt los van de bal.

Stap 3.

Beweeg weer terug richting de bal zodat je buik op de bal ligt.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel