Spierentraining.nl

Rugoefening: Balance Ball Back Extension

Een oefening waar je gericht je onderrug mee traint is de Balance Ball Back Extension. Samen met de Deadlift is dit een goede manier om te trainen voor een sterke onderrug. Het is ook mogelijk om deze oefening uit te voeren op een Back Extension machine die in veel sportscholen aanwezig is. In deze oefening behandelen we echter de Back Extension die wordt uitgevoerd met een Balance Ball. Het is belangrijk om een sterke onderrug te hebben, je onderrug tilt namelijk het grootste gedeelte van je bovenlichaam. Ook verhelp of voorkom je hierdoor rugklachten. Dit is een probleem waar veel mensen last van hebben.

Om maximaal resultaat te behalen met deze rugspieroefening is het belangrijk om de oefening goed uit te voeren, ook voorkom je hiermee blessures. Hieronder leggen we uit hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Stap 1.

Ga met je buik op de Balance Ball liggen. Strek je benen en zorg ervoor dat je je voeten ergens tegen aan kan zetten.

Stap 2.

Kom naar boven door je rug te rechten. Je buik komt los van de bal.

Stap 3.

Beweeg weer terug richting de bal zodat je buik op de bal ligt.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Rugspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.