Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bilspieroefening: Bulgarian Split Squat

De Bulgarian Split Squat is een oefening die is afgeleid van de ‘normale’ Squat. De Bulgarian Split Squat is wat zwaarder en moeilijker uit te voeren. Deze oefening is uitstekend om je billen en bovenbenen te trainen. Door dumbbells of een barbell te gebruiken kan je deze oefening nog zwaarder maken. Het is erg belangrijk om tijdens de oefening goed je lichaam recht te houden zodat je de focus legt op de bil- en beenspieren. Voor deze oefening heb je een fitness bankje nodig.

Om optimaal resultaat te behalen met deze oefening is het belangrijk dat je de oefening goed uitvoert. Daarnaast voorkomt dit blessures en zorg je ervoor dat je de focus legt op de juiste spiergroepen.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Plaats de bovenkant van je rechtervoet op een fitness bankje achter je.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Buig door je linkerknie tot ongeveer 90 graden. Hierdoor beweegt je rechterknie richting de vloer.

Stap 3.

Druk jezelf met je linkerbeen weer omhoog totdat je in staande positie bent. Houdt tijdens de gehele oefening je bovenlichaam recht en je bilspieren aangespannen.

Stap 4.

Herhaal stap 2.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel