Spierentraining.nl

Bilspieroefening: Bulgarian Split Squat

De Bulgarian Split Squat is een oefening die is afgeleid van de ‘normale’ Squat. De Bulgarian Split Squat is wat zwaarder en moeilijker uit te voeren. Deze oefening is uitstekend om je billen en bovenbenen te trainen. Door dumbbells of een barbell te gebruiken kan je deze oefening nog zwaarder maken. Het is erg belangrijk om tijdens de oefening goed je lichaam recht te houden zodat je de focus legt op de bil- en beenspieren. Voor deze oefening heb je een fitness bankje nodig.

Om optimaal resultaat te behalen met deze oefening is het belangrijk dat je de oefening goed uitvoert. Daarnaast voorkomt dit blessures en zorg je ervoor dat je de focus legt op de juiste spiergroepen.

Stap 1.

Plaats de bovenkant van je rechtervoet op een fitness bankje achter je.

Stap 2.

Buig door je linkerknie tot ongeveer 90 graden. Hierdoor beweegt je rechterknie richting de vloer.

Stap 3.

Druk jezelf met je linkerbeen weer omhoog totdat je in staande positie bent. Houdt tijdens de gehele oefening je bovenlichaam recht en je bilspieren aangespannen.

Stap 4.

Herhaal stap 2.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.