Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bilspieroefening: One Leg Squat

Het voordeel van de One Leg Squat is dat je meerdere bilspieren tegelijk traint. Deze oefening wordt door veel experts aangeraden omdat je er strakke en sterke bilspieren van krijgt. De oefening is afgeleid van de ‘normale’ Squat. De oefening is heel laagdrempelig omdat je geen machine of andere objecten nodig hebt om de oefening uit te voeren. Als je tijdens de oefening moeite hebt om je balans te houden helpt het vaak om je armen uit te strekken.

De beschreven stappen hieronder helpen je bij de uitvoering van de oefening. Door een goede uitvoering van de oefening is de kans op blessures kleiner en op goed resultaat groter.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Lift één been op naar achteren en laat je andere been op de grond staan. Probeer dan je balans te vinden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Zak door het been waarop je staat en houdt je rug recht. Houdt even vast en span je bilspieren aan.

Stap 3.

Duw je lichaam weer naar boven met het been waarop je staat tot de beginpositie. Wissel van been.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel