Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bilspieroefening: Lying Hip Extension

Als je op zoek bent naar een goede oefening om je bilspieren te trainen probeer dan eens de Lying Hip Extension. Deze oefening is eenvoudig uit te voeren en heel laagdrempelig. Je hebt namelijk geen apparatuur of andere spullen nodig voor de uitvoering ervan. Een fitness matje zou eventueel wel handig zijn omdat je dan iets zachter op de grond ligt. Ook al gebruik je bij deze oefening geen zware gewichten activeer je toch veel spiervezels in je billen. Dit komt omdat deze oefening zich volledig op de bilspieren richt. Door deze oefening krijg je een mooie ronde vorm in je bil en de bilspieren die je hiermee traint liften je bil omhoog.

Het is wel belangrijk dat je de oefening op de juiste manier uitvoert om maximaal resultaat te behalen. Hieronder staan een aantal stappen beschreven voor de uitvoering.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga op de grond liggen met je gezicht naar de vloer en je benen uitgestrekt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Span je buik- en bilspieren aan en lift je been omhoog.

Stap 3.

Houd je been bovenin even vast en laat je been daarna weer rustig zakken naar de beginpositie. Wissel van been.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel