Spierentraining.nl

Bilspieroefening: Squat

De meest bekende oefening om je bilspieren te trainen is de Squat. Met deze oefening train je vrijwel elke spier in je billen en je bovenbenen. Bij de Squat kan je zelf bepalen hoe zwaar je de oefening maakt. Je kunt gebruik maken van een kettlebell om de oefening zwaarder te maken. Ook kan je gebruiken maken van een barbell met of zonder gewichten eraan om de oefening zwaarder te maken. Daarnaast is het belangrijk hoe diep je de Squats uitvoert. Hoe dieper je door je benen zakt hoe zwaarder het wordt en hoe meer spieren je aanspreekt.

Als je de Squat regelmatig in je trainingsschema opneemt zal je snel resultaat boeken. Echter is het dan wel belangrijk dat je de oefening goed uitvoert.

Stap 1.

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan.

Stap 2.

Plaats eventueel een barbell boven op je schouderbladen of pak een kettlebell vast.

Stap 3.

Ga rustig door je knieën alsof je in een stoel gaat zitten. Houd je rug recht tijdens de oefening.

Stap 4.

Als je in de zittende positie bent houdt je die houding even vast. Druk je lichaam daarna weer omhoog vanuit je hakken tot de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel