Spierentraining.nl
Fitness schema bilspieren

Fitness schema bilspieren

De beste manier om je bilspieren te trainen is aan de hand van een fitness schema. Hierdoor krijg je strakke en mooi gevormde billen. Een schema kan je erg goed helpen omdat het vastigheid biedt. Je weet welke oefeningen je moet trainen als je de sportschool in loopt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je alle spiergroepen in je billen optimaal ontwikkeld.

Bilspieren trainen

De verschillende spiergroepen in je billen zijn de Gluteus Maximus, de Gluteus Medius en de Gluteus Minimus. Met alle oefeningen in het schema worden deze spiergroepen aangesproken. Er bestaan namelijk geen bilspieroefeningen die één van de drie spiergroepen isoleert.

Met dit schema train je ongeveer twee maanden voordat je andere oefeningen in je schema gaat opnemen. Wij bevelen aan om max. vijf oefeningen per training te doen. Hiermee kan je binnen 30-45 min een goede bilspieren training voltooien. Om resultaat te boeken is het belangrijk dat je minstens één of twee keer per week je bilspieren traint. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd per week je besteedt aan het trainen van andere spiergroepen. Probeer goed te eten, hard te trainen en door te zetten als je snel resultaat wilt zien.

Fitness schema bilspieren

In het fitness schema voor de bilspieren zijn zes oefeningen opgenomen. Eerder zeiden we dat maximaal vijf oefeningen genoeg is voor een goede bilspieren training. Kies dus uit dit schema vijf oefeningen om te trainen. Wissel tussen deze zes oefeningen af zodat er variatie in je training zit. Laat niet elke keer dezelfde oefening uit je schema.

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Bridge410-12
Barbell Lunge48
Lying Hip Extension410-12
Bulgarian Split Squat48
Squat410
Kettlebell Hip Drive410-12

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

In 3 stappen van vet naar fit

238 bladzijden met oefeningen, schema’s, en practische informatie om af te vallen.


Bekijken

Volg ons op Facebook

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.