Web Analytics
Spierentraining.nl
Fitness schema bilspieren

Fitness schema bilspieren

De beste manier om je bilspieren te trainen is aan de hand van een fitness schema. Hierdoor krijg je strakke en mooi gevormde billen. Een schema kan je erg goed helpen omdat het vastigheid biedt. Je weet welke oefeningen je moet trainen als je de sportschool in loopt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je alle spiergroepen in je billen optimaal ontwikkeld.

Bilspieren trainen

De verschillende spiergroepen in je billen zijn de Gluteus Maximus, de Gluteus Medius en de Gluteus Minimus. Met alle oefeningen in het schema worden deze spiergroepen aangesproken. Er bestaan namelijk geen bilspieroefeningen die één van de drie spiergroepen isoleert.

Met dit schema train je ongeveer twee maanden voordat je andere oefeningen in je schema gaat opnemen. Wij bevelen aan om max. vijf oefeningen per training te doen. Hiermee kan je binnen 30-45 min een goede bilspieren training voltooien. Om resultaat te boeken is het belangrijk dat je minstens één of twee keer per week je bilspieren traint. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd per week je besteedt aan het trainen van andere spiergroepen. Probeer goed te eten, hard te trainen en door te zetten als je snel resultaat wilt zien.

Fitness schema bilspieren

In het fitness schema voor de bilspieren zijn zes oefeningen opgenomen. Eerder zeiden we dat maximaal vijf oefeningen genoeg is voor een goede bilspieren training. Kies dus uit dit schema vijf oefeningen om te trainen. Wissel tussen deze zes oefeningen af zodat er variatie in je training zit. Laat niet elke keer dezelfde oefening uit je schema.

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Bridge410-12
Barbell Lunge48
Lying Hip Extension410-12
Bulgarian Split Squat48
Squat410
Kettlebell Hip Drive410-12

Reageren op dit artikel