Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Fitness schema bilspieren

Fitness schema bilspieren

De beste manier om je bilspieren te trainen is aan de hand van een fitness schema. Hierdoor krijg je strakke en mooi gevormde billen. Een schema kan je erg goed helpen omdat het vastigheid biedt. Je weet welke oefeningen je moet trainen als je de sportschool in loopt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je alle spiergroepen in je billen optimaal ontwikkeld.

Bilspieren trainen

De verschillende spiergroepen in je billen zijn de Gluteus Maximus, de Gluteus Medius en de Gluteus Minimus. Met alle oefeningen in het schema worden deze spiergroepen aangesproken. Er bestaan namelijk geen bilspieroefeningen die één van de drie spiergroepen isoleert.

Met dit schema train je ongeveer twee maanden voordat je andere oefeningen in je schema gaat opnemen. Wij bevelen aan om max. vijf oefeningen per training te doen. Hiermee kan je binnen 30-45 min een goede bilspieren training voltooien. Om resultaat te boeken is het belangrijk dat je minstens één of twee keer per week je bilspieren traint. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd per week je besteedt aan het trainen van andere spiergroepen. Probeer goed te eten, hard te trainen en door te zetten als je snel resultaat wilt zien.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Fitness schema bilspieren

In het fitness schema voor de bilspieren zijn zes oefeningen opgenomen. Eerder zeiden we dat maximaal vijf oefeningen genoeg is voor een goede bilspieren training. Kies dus uit dit schema vijf oefeningen om te trainen. Wissel tussen deze zes oefeningen af zodat er variatie in je training zit. Laat niet elke keer dezelfde oefening uit je schema.

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Bridge410-12
Barbell Lunge48
Lying Hip Extension410-12
Bulgarian Split Squat48
Squat410
Kettlebell Hip Drive410-12

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel