Spierentraining.nl

Bilspieroefening: Bench Step Up

Een van de beste oefeningen om je bilspieren te trainen is de Bench Step Up. Deze oefening richt zich op vrijwel alle spieren in je benen maar vooral op de bilspieren en de hamstrings. Als je veel herhalingen doet tijdens deze oefening dan zal je het voelen branden in je benen en billen. Dit komt omdat het veel spierkracht kost om omhoog te stappen en je lichaamsgewicht hiermee te tillen. De oefening kan je uitvoeren op verschillende verhogingen zoals een fitness bankje, een stoel of een trap. Als je de oefening zwaarder wilt uitvoeren kan je gebruik maken van een barbel of dumbbells.

Deze oefening helpt je om een mooi gevormde bil te krijgen. Echter moet je de oefening dan wel op de goede manier uitvoeren.

Stap 1.

Ga tegenover de verhoging staan met je voeten naast elkaar.

Stap 2.

Houdt je rug recht terwijl je met één been op het bankje stapt. Plaats je gehele voet op het bankje.

Stap 3.

Stap daarna met je andere voet op het bankje zodat je met twee voeten op het bankje staat.

Stap 4.

Stap daarna weer van het bankje af. Eerst met het been waarmee je begon en daarna met het andere been. Je bent nu weer in de startpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.