Spierentraining.nl

Bilspieroefening: Kettlebell Hip Drive

De Kettlebell Hip Drive wordt gezien als een van de beste oefeningen om je bilspieren te trainen. Bij deze oefening worden je bilspieren goed geprikkeld en hierdoor krijgen ze een mooie ronde vorm. Naast je bilspieren train je ook een gedeelte van je heupen en van je rug. Om deze oefening uit te voeren heb je alleen een kettlebell nodig. Als beginner is het beter om een lichtere kettlebell te pakken. Als je regelmatig fitnesst kan je ervoor kiezen om deze oefening zwaarder uit te voeren door een zwaardere kettlebell te pakken. Het is ook mogelijk om in plaats van een kettlebell een kabelmachine te gebruiken met een touw eraan bevestigd.

Neem deze oefening regelmatig op in je trainingsschema als je progressie wilt boeken met het trainen van je bilspieren. Het is dan wel belangrijk dat je de oefening goed uitvoert.

Stap 1.

Pak het handvat van de kettlebell met beiden handen vast. Je handpalmen wijzen naar je toe. Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan.

Stap 2.

Ga rustig door je knieën alsof je in een stoel gaat zitten. Houdt je rug recht tijdens de oefening. Terwijl je door je knieën zakt duw je de kettlebell tussen je benen naar achter.

Stap 3.

Kom weer omhoog door je benen te strekken. Als je omhoog bent gekomen druk je je heupen naar voren. De kettlebell zwaai je met gestrekte armen tot schouderhoogte voor je uit.

Stap 4.

Herhaal stap 2.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel