Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

afvallen zonder te sporten

Kan je afvallen zonder te sporten?

Een vraag die wij vaak voorbij horen komen is: ‘Kan je afvallen zonder te sporten?’. Vaak wordt afvallen direct in verband gebracht met uren cardio op een fiets of op een loopband. Dit is ook een reden waarom mensen niet eens proberen om af te vallen, omdat het te veel tijd zou kosten. Maar is dit wel waar? Wij vertellen je hier meer over.

Inhoud van dit artikel

Het belangrijkste: voeding

Allereerst is het goed om te beseffen wat voeding voor rol speelt bij het afvallen. Als het in percentages moet worden aangegeven draait het bij afvallen ongeveer 70% om voeding en 30% om sporten. Het is ook logisch als je beseft dat een lange cardio training gelijk staat aan een chocoladereep. Voeding heeft veel meer effect op je lichaam dan sporten. Het is bijna onmogelijk om af te vallen als je niet goed op je eetpatroon let. Echter is het wel mogelijk om af te vallen zonder te sporten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Afvallen zonder te sporten is dus mogelijk?

Ja! Het is mogelijk om af te vallen zonder te sporten. Maar hoe? Nou, het belangrijkste aspect bij afvallen is dat je een calorietekort creëert. Dit wil zeggen dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Als je wilt afvallen zonder te sporten zal je dus erg goed op je voeding moeten letten. Dit komt omdat dit de enige manier is om een calorietekort te creëren, je sport immers niet. Alleen door een calorietekort gaat je lichaam aan de slag om vet te verbranden. Juist omdat je niet sport is je caloriebehoefte al erg laag. Dus je voedingsschema moet erg goed in elkaar zitten om een calorietekort te creëren.

Hoe creëer ik een calorietekort?

Allereest bereken je wat je dagelijkse caloriebehoefte is zonder dat je sport. Dan bereken je het aantal calorieën dat je verbrand tijdens de uren die je sport per dag. Dit tel je op bij je normale dagelijkse caloriebehoefte. Het getal dat daar uitkomt is je dagelijkse caloriebehoefte. Om een calorietekort te creëren moet je ongeveer 10 tot 20 procent minder calorieën binnenkrijgen als je dagelijkse behoefte. Een voorbeeld: als je 2500 calorieën per dag verbruikt moet je dus tussen de 2000 en 2250 calorieën per dag eten.

Het komt vaak voor dat mensen door het calorietekort vaker een gevoel van honger ervaren. Wij geven je al tip mee om veel vezels, eiwitten en gezonde vetten te eten. Dit zorgt ervoor dat dit gevoel weggaat.

Afvallen zonder te sporten

Zoals we eerder aangaven is afvallen zonder te sporten een manier die werkt, als je maar goed je eetpatroon in de gaten houdt. Toch is het vaak niet ideaal, dit komt doordat je niet veel mag eten omdat je een calorietekort moet blijven creëren. Het is al vrij moeilijk om dit vol te houden en niet toe te geven aan verschillende verleidingen. Daarnaast, als je afvalt zonder te sporten, zal je geen spieren ontwikkelen. Je zal wel afslanken maar je krijgt geen sterker en strakker lichaam. Als je dit wilt zal je toch echt een aantal keer per week moeten sporten.

Geen tijd om te sporten?

Het excuus dat je geen tijd hebt om te sporten kan ook weerlegd worden. Als je echt welwillend bent om toch een fit en sterk lichaam te krijgen dan moet je weten dat er manieren zijn waarbij je niet zo veel tijd kwijt bent. Ruil lange cardiotraining in voor krachttraining! Een krachttraining duurt vele malen korten dan cardiotraining, namelijk rond de 45 minuten. Hiermee verbrand je ook nog eens meer calorieën. Daarnaast is CrossFit tegenwoordig erg populair. Hierbij train je minder dan 30 minuten erg intensief en combineer je verschillende soorten trainingsvormen waardoor het uitdagend blijft. Geen tijd om te sporten is dus geen excuus meer!

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel