Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Afvallen_buik_challenge_

Doe onze challenge om in 30 dagen 10 kilo buikvet te verbranden

Je vindt je buik te dik en je wilt graag voor de zomer wat afvallen. Hoe kom je nu voor de zomer van je buikvet af? Wij hebben een leuke challenge voor je! Lukt het jou om in 30 dagen 10 kilo af te vallen? Met onderstaande combinatie van oefeningen, voedingstips en supplementen moet dit zeker lukken!

 • Lees meer over buikspieroefeningen en voeding in 

Inhoud van dit artikel

De beste oefeningen om buikvet te verbranden

De beste oefeningen om afvallen rondom je buik gaan verder dan alleen maar buikspieroefeningen. Het is belangrijk om ook de grote spieren in je lichaam te trainen.
Doe minimaal drie keer per week een circuitje waarbij je deze 6 oefeningen 1 minuut volhoudt en tussendoor 20 seconden rust neemt. Beginners doen het rondje 1 keer, ben je wat verder dan doe je het 2 keer. Ben je een echter badass? Dan doe je dit circuitje 3 keer achter elkaar.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Voedingstips om vet te verbranden

Hou je de komende 30 dagen aan onderstaande 5 voedingstips. Houd dit 6 dagen in de week vol! Je mag 1 dag per week een ‘cheat’ dag houden.

 • Voedingstip #1: eet geen ‘witte’ koolhydraten. Vermijd alle koolhydraten die wit van kleur zijn (of kunnen zijn). Denk aan brood, rijst, aardappelen, pasta, gefrituurd eten met paneermeel, etc.
 • Voedingstip #2: drink geen calorieën. Drink vooral veel water of thee. Probeer cola en ander fris te laten staan (zero of light varianten mogen)
 • Voedingstip #3: eet veel eiwitten en groenten. Kip, vis, biefstuk, ei, varkensvlees, en kalkoen bevatten veel eiwitten. Combineer dit met groenen zoals broccoli, spinazie, roerbakgroente, en boontjes. Vervang je ‘witte’ koolhydraten zoals pasta en rijst met linzen of bonen.
 • Voedingstip #4: eet vaak dezelfde maaltijden. Als je een paar recepten hebt gevonden, eet dit dan vaker. Dit zorgt voor routine en eenvoud. Maak het niet onnodig moeilijk voor jezelf.
 • Voedingstip #5: gezond eten kan heel erg lekker zijn. Het hoeft niet moeilijk of smaakloos te zijn om gezond te eten. Kom er achter hoe lekker gezond eten kan zijn!

Welke supplementen helpen bij het verbranden van vet?

Naast oefeningen en gezonde voeding kan je ook verschillende voedingssupplementen of maaltijdvervangers overwegen. Wij hebben met onderstaande producten erg goede ervaringen opgedaan:

 • Maaltijdvervangers met veel eiwitten.
 • Groene thee extract: er zijn veel onderzoeken die aantonen dat je meer afvalt als je dagelijks een dosis Groene thee extract neemt. Het zorgt ervoor dat vet (vooral buikvet) eerder omgezet wordt tijdens het bewegen.
 • CLA: onderzoek laat zien dat CLA de hoeveelheid vet vermindert en vermeerdert de spiermassa bij mensen met overgewicht.
 • Groene thee extract: groene thee stimuleert de vetverbranding en is dus een goede ondersteuning tijdens het afslanken. Bovendien is het rijk aan anti-oxidanten en daarom gezond

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

1 reactie

 • Ik ga deze oefeningen doen en aan de tips houden en ik ga nog andere cardio trainingen doen, ik hou je eraan dat wat jij mij vertelt werkt he ik geef een update over 2 maanden