Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

snel afvallen

Snel afvallen: 7 effectieve tips waar je nu mee kunt starten

Inhoud van dit artikel

Snel afvallen tip #1: meten is weten

Als je niet precies weet wat voor vorderingen je maakt is het ook erg lastig om een dieet of sporten vol te houden. Je weet immers niet wat het resultaat is. Blijf ook meten als je een tijdje niet sport of juist ongezond eet. Dit is lekker confronterend en helpt je om gezond eten en sporten snel weer op te pakken.

  • Meet je gewicht
  • Meet je middelomtrek
  • Meet je BMI
  • Meet je lichaamsvetpercentage met een lichaamsvetmeter
  • Maak foto’s van jezelf en sla deze op
Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Snel afvallen tip #2: definieer duidelijke doelstellingen

Heb je een doel in je hoofd? Probeer hier dan geleidelijk naar toe te streven. Probeer niet in een keer te veel af te vallen, een halve kilo tot 1 kilo per week is de absolute max! Dit is snel afvallen, meer is niet gezond. Daarbij is afvallen ook makkelijker vol te houden als je vast houdt aan realistische doelstellingen.

  • Koppel je doelstellingen aan je metingen (gewicht, middelomtrek, BMI, lichaamsvetpercentage, etc.)

Snel afvallen tip #3: Stop met diëten en begin met gezond eten

Een dieet wordt vaak geassocieerd met iets tijdelijks en een soort straf voor jezelf. Snel afvallen is je waarschijnlijk al wel eens gelukt met een streng dieet, maar dit gewicht zit er zo weer aan. Stop volledig met het principe van een dieet en zorg dat je principieel gezond eet. Het is daarbij belangrijk dat je leert welke voedingsmiddelen echt gezond zijn en waarom en hoe je gezonde eetgewoontes kunt creëren en volhouden.

Snel afvallen tip#4: voeg kettlebell oefeningen toe aan je workout schema

Kettlebell oefeningen zijn bijzonder goed om toe te voegen aan je workout schema als je 1) vet wilt verbranden, 2) weinig tijd hebt, and 3) niet perse zin hebt om veel geld uit te geven aan een sportschool. Kijk ook op onze kettlebell oefeningen pagina als je deze oefeningen wilt bekijken.

Door de intensiteit van de oefeningen en explosieve kracht om het gewicht heen en weer te gooien zorgt de kettlebell oefening voor het verbranden van calorieën en de opbouw van spiermassa. Spiermassa betekent niet direct dat je heel breed word, dus geen zorgen. De opbouw van spieren zorgen er wel voor dat je metabolisme versnelt doordat je tijdens het rusten ook vet blijft verbranden met het herstel van je spieren.

Qua tijd en geld is het natuurlijk ook ideaal. Een kettlebell neem bijna geen ruimte in en de meeste kettlebell oefeningen kan je vanuit de slaapkamer doen. Vooral als je het erg druk hebt kan het erg nuttig zijn om een kettlebell thuis te hebben staan. Een kettlebell neemt nauwelijks ruimte in beslag en met slechts enkele minuten per dag kan je er al een workout uit persen!

Snel afvallen tip#5: Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt

Eiwitten zijn belangrijk om te eten als je wilt afvallen. Ze voorzien je lichaam van de nodige energie en voedingsstoffen en compenseren je trek in dikmakende koolhydraten.  Maar waarom zijn eiwitten juist zou goed als je wilt afvallen?

Voedsel met veel eiwitten (en natuurlijke vetten) zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel langzaam stijgt, koolhydraten hierin tegen zorgen er juist voor dat je bloedsuikerspiegel sterk toeneemt. De mate waarin je bloedsuikerspiegel fluctueert, blijkt erg bepalend te zijn voor het verbranden of juist opslaan van lichaamsvet. Een snelle en abrupte stijging en daling in je bloedsuikerspiegel door voedsel met veel koolhydraten zorgt voor een insulinegehalte wat eigenlijk continue te hoog is. Dit hoge gehalte insuline werkt gewichtsverlies tegen omdat insuline bepaalde hormonen blokkeert die nodig zijn om lichaamsvet te verbranden. Let op, het is dus ook belangrijk dat je weinig koolhydraten en genoeg gezonde vetten eet.

Je vindt veel eiwitten in eten zoals: vlees, vis, kip, zuivel, noten, zaden, pitten, peulvruchten, en uiteraard in het witte gedeelte van een ei. Daarnaast zijn er veel producten met een hoog eiwitgehalte die je eenvoudig als tussendoortje kunt eten. Gezonde tussendoortjes met een hoog eiwitgehalte zorgen er ook voor dat je de inname van voedsel meer over de dag verspreid. Dit helpt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Snel afvallen tip#6: doe vaker een korte workout vanuit huis

Veel mensen gebruiken gebrek aan tijd als excuus om niet naar de sportschool te gaan. Het nadeel hiervan is dat routines er snel insluipen. Voordat je het weet is het al een week of 2 geleden dat je voor het laatst hebt gesport. Probeer dit te voorkomen door met regelmaat een zeer korte workout vanuit huis te doen. Dit hoeft helemaal niet lang te duren. Sterker nog dit hoeft maar 6 minuten te duren. Bekijk bijvoorbeeld onze blog over het buikspieren circuit voor thuis waarin we 6 verschillende oefeningen beschrijven die je voor 45 seconden doet, tussen de oefeningen door neem je 15 seconden rust.

Snel afvallen tip#7: Zorg dat je niet afhankelijk bent van de sportschool

Om er voor te zorgen dat je deze korte workouts vanuit huis kan doen, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet afhankeljik bent van een sportschool.  Zorg dat je in ieder geval de volgende spullen in huis hebt om een soort mini-gym te creëren voor een korte workout:

Plaats deze spullen ook lekker prominent in het zicht, dit is een goede reminder om af en toe een korte workout te doen. Zet ze bijvoorbeeld klaar naast je wekker of naast de tv. Je zult merken dat je wat vaker de neiging hebt om een aantal oefeningen te doen.

 

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel