Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Lovehandles-wegwerken

Lovehandles wegwerken? In 4 makkelijk stappen van lovehandles afkomen

Veel vrouwen ontkomen er helaas niet aan: de beruchte lovehandles. Lovehandles zijn te wijten aan te veel vet en/of ongezonde voeding. Vaak gaat dit in combinatie met een tekort aan lichaamsbeweging. Gelukkig hebben we een aantal praktische tips en oefeningen verzameld waarmee je hopelijk snel van de ongewenste lovehandles af komt.

 

Wat zijn lovehandles?

Lovehandles zijn vetrollen boven de heupen die als het ware boven je broek uitsteken. Hoewel de naam anders doet denken is het een vervelend verschijnsel waar veel vrouwen last van hebben. Lovehandles worden ook wel zwembandjes genoemd, door de plek waar ze zichtbaar zijn. Vooral met kortere kleding of zwemkleding kan dit behoorlijk opvallen en dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig zijn er manieren om hier toch snel weer vanaf te komen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Ontstaan van lovehandles

Veel dingen die je eet bevatten suiker of koolhydraten. Met name producten als pasta, rijst, noedels brood en suiker. Ook veel geproduceerd voedsel zit er vol mee. Dankzij een overschot aan koolhydraten scheidt je lichaam het hormoon insuline af wat vaak resulteert in de aanmaak van lichaamsvet. Als dit rondom je buik gebeurd zul je dit steeds meer gaan zien en kun je uiteindelijk lovehandles krijgen.

De 4 beste oefeningen om van lovehandles af te komen

Wil je nu echt snel van je lovehandles afkomen? Dan volstaat alleen het verbeteren van je eetpatroon niet. Door een gezondere voeding (vermindering van koolhydraten) te combineren met de goede buikspieroefeningen kun je in korte tijd het verschil merken en zullen de lovehandles uiteindelijk helemaal verdwijnen. Hoe snel dit gaat heb je uiteraard zelf in de hand.

We helpen je natuurlijk graag op weg met een aantal buikspieroefeningen die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Wil je weten hoe vaak je een oefening moet doen dan kun je het buikspieroefeningen schema bekijken.

Oefening 1: Gedraaide Crunch

  1. Ga op de grond liggen, de knieën kunnen licht gebogen worden met de voeten stevig op de grond. Houd de ellebogen gespreid en de handen achter het hoofd.
  2. Span de buikspieren aan en draai met het hele bovenlichaam naar rechts. Hierbij beweeg je de linker elleboog richting de rechter knie. Het is belangrijk dat de rechterschouder hierbij op de grond blijft.
  3. Houd deze positie ongeveer 5 seconde vast en kom dan terug naar de beginpositie. De schouder blijft nog steeds op de grond. Nu kun je hetzelfde doen maar dan naar links.

Oefening 2: V-up

 1.  op de grond liggen met de rug recht. Til je bovenlichaam een klein stukje omhoog zodat deze de grond net niet raakt. Zodra je dit gedaan hebt til je ook je voeten op zodat alleen de billen de grond raken. De armen houdt je getrekt langs je lichaam.
 2. Kom met de knieën richting je borst en andersom. Strek ondertussen richting je voeten. Zodra je knieën de borst bijna raken houd je deze positie even vast.
 3. houd de balans goed vast en kom rustig terug naar de beginpositie waarin alleen de billen de grond raken. Je kunt de oefening nu herhalen.

Oefening 3: Sit-up

 1. Ga op de grond liggen met de knieën gebogen en de rug recht op de grond. Om de sit-up goed uit te voeren moeten de voeten de hele oefening op de grond blijven. Je kunt een trainingspartner vragen om op je tenen te staan of je voeten verankeren als je alleen traint.
 2. Houd je handen rustend op de dijen of gekruist op de borst. Span je buikspieren hard aan en kom langzaam omhoog met het hele bovenlichaam, houd deze positie ongeveer 1 seconde stevig vast.
 3. Laat het bovenlichaam terugzakken naar de beginpositie. Zodra de schouders de grond raken kan de oefening worden herhaald.

Oefening 4: Pulse up

 1. Ga op de grond liggen met de rug recht op de grond en leg je handen onder je billen of langs je lichaam. Til je knieën op en strek je benen recht naar boven.
 2. Span de buik stevig aan en beweeg de benen zo ver mogelijk de lucht in. De billen en heupen komen ongeveer 10/15 cm van de grond af. Je armen blijven de hele oefening op de grond.
 3. Houd deze positie even vast en kom vervolgens weer terug naar de grond. Nu kun je oefening herhalen.

Dit schema helpt je om de oefening in te delen

Voorgoed lovehandles wegwerken

Zoals eerder in het artikel is genoemd is de juiste voeding een goede basis om van lovehandles af te komen. Als je daarnaast de bovenstaande oefeningen regelmatig en goed uitvoert zul je binnen no time resultaat gaan zien. Wat vaak voorkomt is dat de eerste kilo’s die eraf vliegen de extra motivatie zijn om niet op te geven maar door te gaan tot je helemaal tevreden bent. Wil je een overzicht van alle oefeningen en gezonde recepten? Bekijk dan eens de Strakke Buik bijbel onderaan deze pagina.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel