Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Vijf-stoel-oefeningen-buikspierentraining

4 Verbazend makkelijke stoel-oefeningen om buikvet te verbranden

Wist jij dat er manieren zijn om je buik plat te krijgen met behulp van een stoel? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch zijn er meerdere oefeningen die heel effectief zijn dankzij het gebruik van een simpele stoel.
Ben jij klaar om af te rekenen met ongewenst buikvet? In dit artikel zetten we de beste stoel oefeningen voor je op een rij.
1. Knee Pull-ins
Dit is een krachtige oefening tegen buikvet. Ga op een stoel zitten, met je ruggen recht en ontspannen schouders. Je handen kun je aan de zijkant van de stoel plaatsen, ter hoogte van je heupen. Til je voeten op en breng je knieën richting je borst. Houd deze positie 5 seconden vast en laat je benen dan weer zakken tot de beginpositie.

Inhoud van dit artikel

Knee pull ins

2. Body raises
Om deze oefening goed uit te voeren ga je achter de stoel staan met je handen op je rug. Buig je knieën en buk zodat je handen naar de stoel wijzen zoals op de onderstaande foto. Daarna kom je weer terug naar de beginpositie.
Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Body Raises

 

3. Leg lifts
Deze oefening is zeer effectief en makkelijk uit te voeren. Ga recht op de stoel zitten, met je armen op de rand van de stoel. Til je voet omhoog tot deze recht vooruit wijst zoals in de onderstaande foto. Blijf een paar seconden in deze positie en laat je been dan weer zakken. Doe vervolgens hetzelfde met je andere been.

Leg lifts

4. Stoel plank
Dit is een variatie op de normale plank. Neem de plank positie aan en leun met twee armen tegen de stoel. Het is belangrijk om de rug recht te houden en je armen gestrekt. Houdt deze positie 30 seconde vast en probeer het daarna steeds iets langer vol te houden.

stoel plank

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

1 reactie

  • Dit zijn toch geen oefeningen die je zittende kan doen. Ik zoek juist op de stoel omdat ik de staande oefeningen niet meer kan doen.