Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

trucjes om af te vallen

9 Simpele trucjes om af te vallen

Of je nou buikspieroefeningen doet of afslankt met eiwit shakes. Iedereen valt af op zijn eigen manier. Afvallen gaat in kleine stapjes en daarom kunnen deze trucjes je goed van pas komen om net even die extra pondjes kwijt te raken.

1. ”Food swaps’

Food swaps worden steeds populairder. Her principe is simpel: Vervang een ongezonde snack of maaltijd te vervangen door iets gezonds. Neem bijvoorbeeld in plaats van een broodje kroket eens een volkorenbol met magere kipfilet. Door vaker te swappen naar gezonde snacks zul je veel minder calorieën eten dan normaal.

2. Herken je buiktype

Iedereen is anders en je buiktype dus ook. Herken welk buiktype jij hebt en kijk welke methode om af te vallen het beste bij jou past.

3. Doe Buikspieroefeningen

Door regelmatig buikspieroefeningen te doen kan je makkelijk een aantal kilo’s kwijtraken.

4. Laat de auto staan

Even een boodschap halen om de hoek? Laat de auto dan eens staan. Hoe zwaarder de boodschappentas hoe beter!

5. Sla dat wijntje eens over

Al was het alleen al voor de calorieën.. Daarnaast ben je na een wijntje misschien eerder geneigd om een ongezonde snack te pakken.

6. Lees een boek over afvallen

Een goed kan enorm helpen. Niet alleen is een boek erg motiverend, het maakt je doel om af te vallen ook tastbaar.

7. Drink veel water

Water doet wonderen tijdens het afvallen. Door meer water te drinken gaat de stofwisseling sneller werken en verbrand je vanzelf calorieën. Daarnaast is elk glas water een glas minder frisdrank, dus minder suiker!

8. Snackpauzes

Wie zegt dat snacken slecht hoeft te zijn? Door overdag vaker een gezonde snack te pakken zul je s’ avonds minder honger hebben en dus minder eten.

9. Schoonmaken

Dat is nog eens een goede reden om je huis brandschoon te maken. Tijdens een flinke schoonmaak beweeg je veel en verbrandt je calorieën.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel