Spierentraining.nl

Borstspieroefening: Barbell Chest Press

Als je aan de slag gaat met borstspieroefeningen denk je al gauw aan bankdrukken, ook wel de Barbell Chest Press genoemd. Dit is een van de bekendste oefeningen en niet zonder reden, deze oefening is de basis van een gespierde borst. Met deze oefening geef je vooral het middelste gedeelte van je borst een flinke prikkel. Daarnaast belast je ook de triceps en de voorkant van de schouders.

Door de Barbell Chest Press goed uit te voeren train je een mooie volle borst. Als je deze oefening regelmatig uitvoert wanneer je je borst traint zal je snel resultaat behalen. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd met dumbbells in plaats van een barbell. Dit wordt de Dumbbell Chest Press genoemd.

Stap 1.

Ga liggen op een horizontale fitness bank met je rug recht en je voeten op de grond. Zorg dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan.

Stap 2.

Pak de stang van de barbell ongeveer 20 centimeter wijder dan schouderbreedte stevig vast met een overhandse greep (zie video). Laat de stang nu voorzichtig zakken naar je borst.

Stap 3.

Duw de barbell vanuit je borst gecontroleerd omhoog en houdt deze positie kort vast. Daarna kun je de barbell weer gelijkmatig laten zakken tot je borst.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mannen en vrouwen geholpen met hun persoonlijke doelen te behalen. Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan hebben we samengevat in De Spierentraining Formule.

Bekijk de eenvoudige methode om snel spieren te ontwikkelen en vet te verliezen:

De Spierentraining Formule: Alles wat je moet weten over effectief vetverlies, spieropbouw en een gezond lichaam. Het boek bevat alle oefeningen, trainingen, recepten en schema's die je nodig hebt!

Spierentraining Team

Van de beste methodes om af te vallen tot de nieuwste fitness oefeningen: het team van Spierentraining weet er alles van. We houden je dagelijks op de hoogte van de beste en meest effectieve oefeningen en body workouts om zelf mee aan de slag te gaan.

Reageren op dit artikel

Gratis schema om 5 kilo af te vallen

Inclusief stap-voor-stap uitleg en overzicht van alle oefeningen.

Wij sturen het schema per mail. Controleer ook uw spam box.