Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Borstspieroefening: Barbell Chest Press

Als je aan de slag gaat met borstspieroefeningen denk je al gauw aan bankdrukken, ook wel de Barbell Chest Press genoemd. Dit is een van de bekendste oefeningen en niet zonder reden, deze oefening is de basis van een gespierde borst. Met deze oefening geef je vooral het middelste gedeelte van je borst een flinke prikkel. Daarnaast belast je ook de triceps en de voorkant van de schouders.

Door de Barbell Chest Press goed uit te voeren train je een mooie volle borst. Als je deze oefening regelmatig uitvoert wanneer je je borst traint zal je snel resultaat behalen. Deze oefening kan ook worden uitgevoerd met dumbbells in plaats van een barbell. Dit wordt de Dumbbell Chest Press genoemd.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga liggen op een horizontale fitness bank met je rug recht en je voeten op de grond. Zorg dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Pak de stang van de barbell ongeveer 20 centimeter wijder dan schouderbreedte stevig vast met een overhandse greep (zie video). Laat de stang nu voorzichtig zakken naar je borst.

Stap 3.

Duw de barbell vanuit je borst gecontroleerd omhoog en houdt deze positie kort vast. Daarna kun je de barbell weer gelijkmatig laten zakken tot je borst.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Borstspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel