Web Analytics
Spierentraining.nl

De beste adviezen voor het behalen van je fitness doelen

Betrouwbare en inspirerende informatie over fitness, krachttraining, oefeningen en voeding. Al onze artikelen zijn geschreven door fitnessinstructeurs met jarenlange praktijk ervaring en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

Bilspieroefening: Bridge

Een goede oefening voor mooie ronde billen is de Bridge. Naast je bilspieren train je met deze oefening ook je buikspieren. Deze oefening wordt uitgevoerd zonder gewichten en het enige dat je nodig hebt hiervoor is een fitness matje. De Bridge is een minder bekende oefening maar is zeer effectief voor een goede vorm van je billen. Om de oefening zwaarder te maken kan er gebruik worden gemaakt van een resistance band of een barbell met gewichten eraan.

Om resultaat te behalen met deze oefening is het belangrijk dat je de oefening op de juiste manier uitvoert. In een aantal stappen wordt hieronder de uitvoering van de oefening beschreven.

Inhoud van dit artikel

Stap 1.

Ga met je rug op een fitness matje liggen, buig je knieën en zet je voeten plat op de grond.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Stap 2.

Druk je heupen omhoog waardoor je heupen in lijn zijn met je lichaam. Span tijdens de oefening je buik- en bilspieren aan.

Stap 3.

Houdt deze positie voor een aantal seconden vast en span je buik- en bilspieren extra aan. Je hamstrings span je niet aan.

Stap 4.

Laat je heupen weer zakken tot aan de beginpositie.

Weten hoe vaak je de oefening moet herhalen? Bekijk hier het Bilspieroefeningen schema.

Zo krijg je snel die strakke buik waar je van droomt

Op internet staan veel tips voor het krijgen van een platte buik maar het meeste is helaas geschreven door mensen die er weinig verstand van hebben.

Oscar Helm is daarentegen een autoriteit op het gebied van afslanken en sport.

Hij leert je in zijn methode stap-voor-stap om een strakke buik te krijgen door het verliezen van overtollig buikvet, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Je ontdekt er alles over door de volgende pagina te bekijken:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Tom Ridder

Tom Ridder heeft meer dan 150 wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over fitness, spieren kweken, gewichtsverlies en voeding. Hij is bekend ben van De Telegraaf, Vrouw, Grazia en Het Laatste Nieuws. Hij is ook fitnessinstructeur en heeft 11 jaar ervaring.

Reageren op dit artikel