Web Analytics
Spierentraining.nl

Buikspieroefening Voor Thuis: Knee Raises

Knee raises zijn een populaire manier om de onderste buikspieren te trainen. Ik vind het zelf een heerlijke oefening om te doen. Als ik deze buikspieroefening in de sportschool doe neem ik mijn ab straps mee om de oefening lekker zwaar te maken.

Je kunt de oefening natuurlijk ook thuis doen. Als je geen geld of ruimte hebt voor een duur fitness apparaat dan is een deurtrainer de perfecte oplossing om ook hangende opdrachten thuis te doen. Ik gebruik deze zelf ook en ik moet zeggen dat het prima werkt.

Inhoud van dit artikel

Stap 1:

Pak de beugel of deurtrainer stevig vast met je handen iets wijder dan het uiteinde van de schouders. Je armen blijven de hele oefening gestrekt.

Stap 2:

Trek de knieën richting de borst terwijl je de buikspieren stevig aanspant.

Stap 3

Als de knieën op het hoogste punt zijn kun je deze positie even vasthouden. Daarna laat je je knieen weer zakken naar de beginpositie. Nu kun je de buikspieroefening voor thuis herhalen. hoe vaak je dit doet, lees je in het trainingsschema.

Reageren op dit artikel